*

Nieuws Buitenland

Voorzitter NY Fed wacht rustig af

woensdag 6 maart 2019 18:58

Vooruitzichten geven Fed ruimte voor reactieve houding.

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie ogen goed, ondanks dat er grote onzekerheden zijn, en dat maakt dat de Federal Reserve een afwachtende houding kan aannemen. Dit zei voorzitter John Williams van de NY Fed woensdag op de Economische Club van New York.

Daarbij is een wat tragere groei volgens de bankier geen reden om alarm te slaan.

Williams verwacht dat de groei zal terugvallen richting de 2 procent, maar de vooruitzichten zijn "best gunstig", vindt hij, en de groei is duurzaam. De arbeidsmarkt is sterk en de inflatie zit zo ongeveer op de gewenste 2 procent.

De economie kampt echter ook met een afname van de mondiale groei, toegenomen geopolitieke onzekerheden en strakkere financiƫle condities.

Al met al ligt de economie er zo goed bij als mogelijk is onder deze omstandigheden en volgens Williams is er voldoende reden voor de Fed om flexibel te zijn en om rustig macrocijfers af te wachten en daarop het monetaire beleid af te stemmen. Daarom hield de Fed de rente bij het laatste rentebesluit ook onveranderd en werd het belang van geduld door de centrale bank benadrukt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 12:58 ET (17:58 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.