*

Nieuws Buitenland

Update: Beige Book: impact shutdown op economische groei

woensdag 6 maart 2019 21:23

Bescheiden tot matig tempo groei in meeste regio's.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is de afgelopen maanden gegroeid, waarbij zich in de meeste regio's een "bescheiden tot matig" tempo aftekende. Dit bleek woensdag uit het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve, dat zich baseert op data verzameld in januari en februari.

Alleen St. Louis en Philadelphia, twee van de twaalf districten, kenden de afgelopen maanden "vlakke economische condities".

Ongeveer de helft van de districten zag dat de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid leidde tot een vermindering van de economische activiteiten op het gebied van retail, autoverkopen, industrie, restaurants, vastgoed, de inhuur van personeel en toerisme.

De werkgelegenheid nam in de meeste districten in een gematigd tempo toe. Een meerderheid van de districten rapporteerde een stijging van de lonen.

Uit het Beige Book blijkt verder dat de consumentenbestedingen "gemengd" waren. In sommige districten waren de retail- en autoverkopen lager, vanwege de strenge winter en hogere kosten voor krediet.

De industriƫle activiteiten namen toe, maar sommige bedrijven zijn bezorgd over een zwakkere mondiale vraag, hogere kosten en de voortdurende onzekerheid op het gebied van de Amerikaanse handelspolitiek.

De mogelijkheid om hogere kosten door te berekenen aan consumenten was voor elke regio of industrietak "verschillend".

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 15:23 ET (20:23 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.