*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

donderdag 7 maart 2019 12:42

Rustige dag op macro-economisch gebied.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Woensdag sloten de Amerikaanse beurzen voor de derde dag op rij lager. Met name de techaandelen deden het woensdag slecht.

"Beleggers zien dat de markten sinds Kerstmis flink zijn gestegen. Ze gebruiken deze kans om hun aandelenportfolio opnieuw onder de loep te nemen", stelde analist Michael Reynolds van Glenmede.

Een wat sombere toonzetting van het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve droeg bij aan het negatieve sentiment op Wall Street. Uit het Beige Book van de centrale bank bleek dat de Amerikaanse economie de afgelopen maanden in de meeste districten is gegroeid, maar wel in een "bescheiden tot matig" tempo. In St. Louis en Philadelphia, twee van de twaalf districten, was er de afgelopen maanden zelfs sprake van "vlakke economische condities".

"De Amerikaanse beurzen gaven woensdag opnieuw terrein prijs. Woensdag bleek dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is opgelopen naar naar 59,8 miljard dollar in december. De Amerikaanse president Donald Trump wil het handelstekort terugdringen, maar het gaat juist de andere kant op. De import nam toe, dus de vraag in Amerika blijft sterk. Daarentegen nam de export af en dat wijst erop dat de wereldwijde vraag daalt", stelde analist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak is het donderdag rustig met de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 2 maart en de definitieve arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten over het vierde kwartaal.

De steunaanvragen willen nog wel eens een voorbode blijken van het arbeidsrapport, omdat deze in dit geval de laatste week van februari betreffen. De verwachting ligt op 221.000 aanvragen tegen 225.000 aanvragen een week ervoor.

De productiviteit stijgt naar verwachting in een definitieve meting met 1,6 procent. De kosten lopen in de prognose met 1,7 procent op.

Olie noteerde donderdag tot 1,0 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1315. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1308 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1313 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Retailbedrijven Costco en Kroger presenteren donderdag kwartaalcijfers. Voor Costco gaat het om het fiscale tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, terwijl Kroger de resultaten over het vierde kwartaal van 2018 rapporteert.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index eindigde woensdag 0,7 procent lager op 2.771,45 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 25.673,46 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 7.505,92 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 07, 2019 06:42 ET (11:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.