*

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street

donderdag 14 maart 2019 11:38

Geen haast Trump met deal China.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in de min.

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De S&P 500 eindigde voor de vierde dag op rij hoger, na diverse economische cijfers en een Brits parlement dat tegen een no-deal Brexit stemde.

Dow-component Boeing eindigde licht in het groen. Het aandeel lag eerder deze week zwaar onder vuur, na het neerstorten afgelopen weekend van een Boeing 737 MAX in Ethiopië. In reactie sloot een flink aantal landen het luchtruim voor dit type toestel.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft geen haast om een deal te sluiten met China, zo zei Trump woensdagavond tegen verslaggevers.

Trump zal alleen een deal ondertekenen als die voldoet aan zijn eisen, zo vertelde hij journalisten na een ontmoeting van Trump met zijn adviseurs in het Witte Huis. Hiermee sloeg de president een andere toon aan, na het enthousiasme over de voortgang van de handelsbesprekingen die hij op Twitter ten toon spreidde.

"China wil erg graag een deal maken", zei Trump. Maar de Chinese president Xi Jinping weet dat hij zal weglopen als het een zwak bod van de Chinezen is, net zoals hij afgelopen maand heeft gedaan bij de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, zo waarschuwde de Amerikaanse president.

Afgelopen nacht bleek dat de Chinese industriële productie in januari en februari minder hard is gegroeid dan in december. Bovendien groeiden de Chinese detailhandelsverkopen de afgelopen maanden in een stabiel tempo.

Donderdagmiddag staan de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 9 maart, de importprijzen over februari en de verkopen van nieuwbouwwoningen over januari op de agenda.

Voor de steunaanvragen worden 224.000 aanvragen verwacht tegen 223.000 voor de week die eindigde op 2 maart.

De importprijzen zijn naar verwachting met 0,4 procent gestegen tegen een afname met 0,5 procent een maand eerder.

In de prognose voor de verkoop van nieuwbouwwoningen wordt een plus voorzien van 0,2 procent naar een geannualiseerde 622.000 woningen. In december vorig jaar bedroeg de stijging nog 3,7 procent.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin legt vandaag verantwoordelijkheid af bij het het Huis van Afgevaardigden en de Senaat voor de begroting voor 2020.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,1309. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1288 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1304 op de borden.

De olieprijs noteerde licht in de plus, na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden op woensdag.

Bedrijfsnieuws

Broadcom, Oracle en Adobe presenteren vanavond nabeurs kwartaalcijfers.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde Boeing 0,2 procent lager.

Wells Fargo won voorbeurs 0,6 procent. Topman Timothy Sloan blijkt over het afgelopen jaar een salaris van 18,4 miljoen dollar te hebben ontvangen, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2017, ondanks de schandalen die de bank sinds enkele jaren teisteren. In een zeldzame verklaring distantieerde de Federal Reserve zich woensdagavond van de salarisstijging van Sloan.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,7 procent hoger op 2.810,92 punten. De Dow Jones-index steeg 0,6 procent tot 25.702,89 en de Nasdaq won 0,7 procent tot 7.643,41.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 14, 2019 06:38 ET (10:38 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.