*

Nieuws Buitenland

Bank of Japan handhaaft monetair beleid

vrijdag 15 maart 2019 07:15

Ook nu weer twee dissidenten in beleidsraad.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan heeft zijn ruime monetaire beleid gehandhaafd in een poging de inflatie te stimuleren. Dit maakte het monetaire beleidsorgaan van Japan vrijdag bekend

Het belangrijkste rentetarief bleef daarmee op 0,1 procent negatief staan. De Bank of Japan zei de rentes voor langere tijd op het huidige "extreem lage" niveau te willen houden.

De bank stelde dat de export en productie van het land enige verzwakking lieten zien, terwijl in januari nog werd gerept over een opwaartse trend. De gematigde opwaartse trend in de Japanse economie blijft volgens de centrale bank evenwel intact, met als belangrijkste risico het Amerikaanse macro-economische beleid.

De inflatieverwachting onderging geen wijziging; de bank verwacht een geleidelijke stijging van de prijzen naar 2 procent op jaarbasis.

De negenkoppige beleidsraad handhaafde met 7 voor en 2 tegen stemmen de kortetermijnrente op 0,1 procent negatief en hield ook vast aan zijn nuldoelstelling voor het rendement op Japanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar.

Daarnaast herhaalde de Bank of Japan de belofte om jaarlijks voor 80 biljoen yen aan obligaties op te kopen.

De Japanse beurs steeg vrijdag circa 0,9 procent en de dollar/yen noteerde stabiel op 111,6825.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 15, 2019 02:15 ET (06:15 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.