*

Nieuws Buitenland

Volkswagen verzet zich tegen aantijgingen SEC

vrijdag 15 maart 2019 08:49

Autobouwer zou obligatiehouders bedrogen hebben.

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen stelt dat een aanklacht van de Amerikaanse toezichthouder SEC tegen de autobouwer en een voormalige CEO wettelijk en feitelijk niet klopt en dat het zich verzet tegen mogelijke boetes. Dit liet Volkswagen vrijdag weten.

De SEC beschuldigde Volkswagen en zijn voormalige CEO Martin Winterkorn donderdag ervan Amerikaanse obligatiehouders te hebben bedrogen over de ontwikkelingen rond het dieselschandaal.

"De SEC heeft een aanklacht ingediend over effecten die alleen zijn verkocht aan professionele beleggers die geen schade hebben geleden en die hun inleg en alle rentebetalingen volledig en op tijd hebben gekregen", aldus Volkswagen in een verklaring.

Volgens Volkswagen heeft de SEC niet beweerd dat personen die waren betrokken bij de uitgifte van de obligaties enige weet hadden van het dieselprobleem op het moment dat de effecten werden verkocht. De SEC herhaalt simpelweg niet-bewezen beweringen over de voormalige CEO van Volkswagen, die geen rol heeft gespeeld in de uitgifte, aldus Volkswagen.

Volkswagen gaf in 2015 toe gesjoemeld te hebben met software om de uitstoot van zo'n elf miljoen dieselvoertuigen te testen. Dit leidde tot een miljardenclaim in de Verenigde Staten. "De SEC probeert nu meer geld van het bedrijf te krijgen", aldus Volkswagen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 15, 2019 03:49 ET (07:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.