*

Nieuws Buitenland

OPEC en Rusland blijven olieproductie terugbrengen

maandag 18 maart 2019 07:21

Geen overeenstemming over lengte productieverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en een groep van niet aangesloten grote olieproducerende landen, onder leiding van Rusland, zijn overeengekomen de olieproductie verder te verlagen, maar er heerst verdeeldheid over de vraag of daarmee tot het einde van 2019 doorgegaan moet worden. Dit meldden functionarissen van de betrokken landen zondag.

Saoedi-Arabiƫ, Rusland en een aantal andere producenten van de 24 landen tellende coalitie kwamen afgelopen weekeinde bijeen in het Azerbeidzjaanse Bakoe voor een overleg over het verloop van het besluit in december 2018 om de ruwe olieproductie voor een periode van zes maanden te verlagen met 1,2 miljoen vaten per dag.

De brede coalitie verlaagde in februari zijn productie tot een niveau waarmee circa 90 procent van de overeengekomen productiedaling werd gerealiseerd, zei Khalid al-Falih, de Saoedische minister van Energie, tijdens een persconferentie na de vergadering van de groep. In maart zal de verlaging "makkelijk meer dan 100 procent zijn", zei hij, wat betekent dat de de coalitie meer dan 1,2 miljoen vaten per dag minder zal produceren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 18, 2019 02:21 ET (06:21 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.