*

Nieuws Buitenland

Hoogste olieprijs in vier maanden

maandag 18 maart 2019 20:03

Productiebeperking houdt stand.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gestegen op de verwachting dat de productiebeperking door het oliekartel OPEC in elk geval tot en met juni zal standhouden.

Een aprilfuture eindigde 1 procent hoger op 59,38 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. Vorige week steeg de olieprijs al ruim 4 procent, waardoor de olieprijs maandag sloot op het hoogste niveau in vier maanden tijd. Brent-olie werd 0,5 procent duurder.

Een commissie met daarin Saoedi-Arabiƫ en Rusland stelde maandag dat de naleving van de productiebeperking die OPEC-landen en enkele bondgenoten begin dit jaar lieten ingaan is verbeterd van 83 procent in januari tot 90 procent in februari.

De OPEC landen hebben beloofd om de eerste zes maanden van dit jaar 800.000 vaten per dag minder uit de grond te halen dan in oktober vorig jaar. Rusland en andere bondgenoten zouden daar 400.000 vaten aan toevoegen.

De zogeheten Joint Ministerial Monitoring Committee (JMMC) commissie adviseerde OPEC om geen volledige ministeriƫle vergadering te houden in april en op 25 juni bijeen te komen om het productiedoel voor de tweede helft van het jaar vast te stellen.

Ook de Saoedische olieminister liet weten aan S&P Global Platts dat het erop lijkt dat de vergadering in april te vroeg komt voor een besluit over de tweede helft van het jaar en dat men neigt naar juni.

Sinds het begin van het jaar is de prijs van Brent-olie al met meer dan 25 procent gestegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 18, 2019 15:03 ET (19:03 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.