*

Nieuws Buitenland

Wall Street eindigt met winst

maandag 18 maart 2019 21:15

Markt wacht op rentevergadering Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten, met steun van de energiesector, in afwachting van de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve later deze week.

De S&P 500 index sloot 0,4 procent hoger op 2.832,94 punten. De Dow Jones-index steeg een kwart procent naar 25.914,10 punten en de technologie-index Nasdaq Composite werd 0,3 procent meer waard.

Zowel de Federal Reserve als de Bank of England vergaderen deze week over hun monetaire beleid. Beide centrale banken zullen naar verwachting de beleidsrente ongemoeid laten. Fondsmanagers en analisten kijken uit naar hints over hoe lang de centrale banken verwachten de rente stabiel te houden, terwijl ze de recente verzwakking van de wereldeconomie beoordelen. Sommigen verwachten een duidelijk signaal van een langdurige pauze.

"Hoe lang deze pauze zal duren, is wat de markt wil weten", zei Esty Dwek van Natixis. "We verwachten stabilisering van de groei, niet alleen in de VS, maar ook in andere grote economieën. Dit betekent dat er dit jaar mogelijk één renteverhoging komt", aldus Dwek.

Boeing drukte opnieuw op de Dow Jones-index, nadat The Wall Street Journal berichtte dat justitie en ambtenaren van het verkeersministerie onderzoek doen naar de ontwikkeling van de 737 MAX straalvliegtuigen van de vliegtuigbouwer. Aanleiding is een dodelijke crash van een nieuw 737 MAX-vliegtuig in Ethopië.

Wat de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing betreft meldde de South China Morning News maandag dat een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot om een handelsakkoord te bekrachtigen, mogelijk niet voor juni plaats zal vinden. Daarmee lijkt een deal steeds verder uit zicht te raken, nadat Trump eerder nog hintte op een deal deze maand.

Op macro-economisch vlak bleek het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in maart onveranderd, waar economen een lichte verbetering hadden voorspeld.

De euro/dollar noteerde op 1,1330. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1349 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1325 op de borden.

Olie noteerde tot 1,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

ExxonMobil sloot 1,2 procent hoger, gesteund door de hogere olieprijs.

Boeing, dat vorige week fors onder druk stond, na zorgen over de veiligheid van de Boeing 737 Max 8 en 9 modellen sloot 1,5 procent lager.

Tesla verloor 2,2 procent. De producent van elektrische auto's onthulde vrijdag zijn crossovermodel, Model Y. De markt reageerde lauw.

Fidelity National Information Services (FIS) neemt voor 43 miljard dollar het Britse Worldpay over. FIS verloor 0,7 procent. Het aandeel Worldpay werd 10 procent meer waard.

Facebook verloor 3,3 procent nadat analisten van Needham het aandeel van hun kooplijst haalden. Ze maken zich zorgen over 'negatieve netwerkeffecten', na het recente vertrek van een aantal topmanagers bij het socialemediabedrijf. Bank of America verlaagde zijn koersdoel.

Dollar General klom 2,3 procent na een adviesverhoging van Barclays.

Marriott International eindigde 2,2 procent hoger. Het hotelconcern kondigde aan in de komende drie jaar meer dan 1.700 hotels te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 18, 2019 16:15 ET (20:15 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.