*

Nieuws Buitenland

Wall Street in afwachting van Fed

woensdag 20 maart 2019 18:31

Twijfel over handelsbesprekingen VS met China.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag lager. Tweeënhalf uur voor de slotzoemer noteerde de toonaangevende S&P 500 0,5 procent in de min.

Beleggers lijken woensdag aan de zijlijn te blijven staan, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve en vanwege de onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Amerika en China.

Woensdag is er verder vooral aandacht voor het rentebesluit van de Fed. Dat wordt vanavond bekendgemaakt. Wijzigingen in de rente worden niet verwacht en dus is er aandacht voor nieuwe economische ramingen en de zogeheten dot plot.

In december 2018, toen de federal funds rate voor het laatst werd verhoogd, rekende de Amerikaanse centrale bank nog op gemiddeld twee renteverhogingen in 2019. Sindsdien is de inflatie afgezwakt, de activiteit in de maakindustrie afgenomen en stelde de industriële productie teleur, volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group.

"Dat heeft de verwachting gevoed dat de rentevoorspelling van Fed zal duiden op slechts een minimale of zelfs helemaal geen verkrapping in 2019", aldus de marktvorser in een voorbeschouwing.

"Alle ogen zijn woensdagavond gericht op de Fed", schreven analisten van Credit Suisse. "Beleggers zijn benieuwd of de Fed zal vasthouden aan zijn gematigde koers, die de aandelen de afgelopen tijd een zetje omhoog heeft gegeven."

The Wall Street Journal berichtte dat de handelsgezant van de VS, Robert Lighthizer, en minister van Financiën Steve Mnuchin volgende week naar Beijing afreizen voor een ontmoeting met Chinese onderhandelaars, die vervolgens daarna naar Washington komen. Volgens bronnen is dit een laatste zet om een handelsakkoord te sluiten.

De hoop op een deal zorgde de afgelopen maanden voor een optimistische stemming op de financiële markten maar recent sloeg die positieve stemming om in twijfel en ongeduld onder beleggers, omdat de VS en China nog behoorlijke uitdagingen te overwinnen hebben.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 1,6 procent. De marktindex steeg van 384,0 vorige week naar 390,0 deze week.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger. De Amerikaanse olievoorraden bleken vorige week met bijna 10 miljoen vaten te zijn gedaald. Analisten hadden juist een stijging verwacht.

De euro noteerde op 1,1356 dollar, in vergelijking met 1,1349 rond het slot van de handel dinsdag laat.

Bedrijfsnieuws

FedEx daalde 5 procent. De pakketbezorger kwam dinsdagavond nabeurs opnieuw met een winstwaarschuwing. Het verlaagde bovendien opnieuw de outlook voor het gehele jaar.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, steeg 0,8 procent ondanks een miljardenboete. De Europese Unie heeft de internetzoekmachine een boete opgelegd van 1,49 miljard euro, omdat het concurrenten zou hebben geweerd bij de verkoop van tekstadvertenties bij zoekresultaten op websites van derden. Door het gedrag zou Google, een dochterbedrijf van Alphabet, zijn dominante positie op de markt voor online-zoekmachines hebben misbruikt.

Aandelen van software-ontwikkelaar Smartsheet stegen 3,8 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

General Mills rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 447 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 4,2 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel. Daarmee presteerde het concern beter dan verwacht. Het aandeel steeg 3,8 procent.

Walt Disney heeft de 71 miljard dollar kostende overname van de entertainmentactiviteiten van Fox afgerond. Het aandeel verloor 1,5 procent.

The E.W. Scripps Company daalde 3,1 procent, nadat het mediaconcern meldde dat het acht televisiestations van de Nexstar Media Group en Tribune Media zou overnemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 20, 2019 13:31 ET (17:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.