*

Nieuws Buitenland

Futures duiden op licht lagere opening voor Wall Street

donderdag 21 maart 2019 11:51

Markt verwerkt rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten gaan donderdag overwegend een licht lagere opening tegemoet. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de Dow Jones en de S&P 500 op een min van 0,1 procent. Techbeurs Nasdaq ging juist een fractioneel hogere opening tegemoet.

Beleggers verwerken donderdag het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdagavond. Conform verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank de rente. Verder stelde het beleidscomité zich uiterst voorzichtig op en wordt in 2019 niet langer een renteverhoging verwacht. Ook stopt de Fed in september met het afbouwen van zijn balans. "Dat is een kwartaal eerder dan verwacht", volgens analisten van Monex Europe. Daarmee komt de balans eind september vermoedelijk uit op 3,5 biljoen dollar, berekenen zij.

De duifachtige toon van de Fed was alom verwacht, "maar men was nog voorzichtiger dan gedacht", volgens marktstrateeg Brian Jacobsen van Wells Fargo Asset Management. Dat werd in het algemeen niet zo positief uitgelegd. Ook de boodschap dat de Fed de rente in 2020 mogelijk wel verhoogt, viel niet echt goed. "Ze zijn hiermee wel heel optimistisch over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie. Wij denken zelf té optimistisch", zei marktanalist Philip Marey die eerder verwacht dat de rente volgend jaar omlaag moet.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index over maart. Beide cijfers verschijnen voorbeurs. Na de openingsbel in de Verenigde Staten worden de leidende economische indicatoren over februari vrijgegeven.

Met een schuin oog zullen beleggers donderdag ook de ontwikkelingen in Brussel in de gaten houden, waar een EU-top van start gaat met Brexit hoog op de agenda.

De euro noteerde rond het middaguur op 1,1402 dollar. Het muntpaar verhandelde woensdagavond net na het rentebesluit van de Fed op 1,1431.

Olie werd donderdag een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Boeing zei donderdag tijdens een evenement dat een software-oplossing voor de 737 MAX in de komende weken mag worden verwacht. Het aandeel noteerde in de voorbeurshandel 0,3 procent lager.

Micron Technology noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3 procent in de plus. Het techbedrijf kwam woensdag nabeurs met tegenvallende tweede kwartaalcijfers en was ook weinig optimistisch over het huidige kwartaal. Toch zat het aandeel in de lift omdat Micron aangaf in de productie te zullen snijden, waardoor de kapitaaluitgaven dit jaar met 1,5 miljard dollar dalen. "Micron verlaagt de productie met 5 procent, wat als positief wordt gezien omdat de markt zo weer in balans komt en de prijzen kunnen herstellen", verklaarde analist Mark Newman van Bernstein de koersstijging.

Levi's keert donderdag na 34 jaar weer terug op de Amerikaanse beurs. De beursgang van 17 dollar per aandeel waardeert de spijkerbroekengigant op 6,6 miljard dollar.

Nike kan op aandacht rekenen met de vrijgave van zijn derde kwartaalcijfers, donderdag nabeurs. In de elektronische handel vanmiddag steeg het aandeel 0,5 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten, na het rentebesluit van de Federal Reserve. De Nasdaq kon het hoofd nog wel net boven water houden.

De Dow Jones index daalde 0,6 procent naar 25.745,67 punten, de S&P 500 index eindigde 0,3 procent lager op 2.824,23 punten en techbeurs Nasdaq sloot fractioneel hoger op 7.728,97 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 21, 2019 06:51 ET (10:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.