*

Nieuws Buitenland

BEURZEN Wall Street opent dicht bij huis

donderdag 21 maart 2019 14:42

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag tamelijk vlak aan de handel begonnen. De Amerikaanse koepel van centrale banken besloot woensdag om de rente dit jaar ongemoeid te laten en kijkt met voorzichtigheid de toekomst in. Dat zorgde voor enige terughoudenheid bij beleggers. Daarnaast sloeg president Donald Trump een dreigende toon aan in het handelsoverleg met China, wat evenmin steun bood aan het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel een fractie later op 25.739 punten. De brede S&P 500 ging juist een fractie omhoog naar 2825 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 7741 punten.

De aandelen van Amerikaanse banken staan over de gehele linie lager. Zo verloor Citigroup 0,6 procent en leverde JPMorgan Chase 1,3 procent in. Deze groep reageert op de rentepauze ingelast door de Federal Reserve. Banken zijn gebaat bij een hogere rente.

Biotechnoloog Biogen kreeg stevige klappen en leverde bijna 27 procent in. Het bedrijf stopt met een test voor een van zijn medicijnen vanwege tegenvallende resultaten.

Verder staat chipmaker Micron (plus 5,3 procent) in de belangstelling nadat het de verwachting uitsprak van een herstel in de chipmarkt later dit jaar. Ook autoconcern Ford Motor (min 0,2 procent) weet aandacht op zich gericht. Het bedrijf verwelkomt later dit jaar de voormalig financiƫle man van Snap Tim Stone als nieuwe financieel directeur.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)