*

Nieuws Buitenland

Olie goedkoper

vrijdag 22 maart 2019 20:11

Op weekbasis een half procent eraf.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 59,04 dollar, 0,94 dollar of 1,6 procent goedkoper. Op weekbasis verloor de olieprijs ongeveer een half procent aan waarde.

De oliemarkten stonden net als de bredere financiƫle markten onder druk, met name vanwege de zorgen over de mondiale economie. Dat het aantal actieve boorplatforms in de Verenigde Staten voor de vijfde week op rij is gedaald, hielp de olieprijs vrijdag niet. Eerder deze week trokken de oliemarkten zich nog wel op aan het nieuws dat de Amerikaanse olievoorraden fors zijn gedaald.

"De olieprijzen zijn vandaag teruggezakt vanaf het hoogste niveau in vier maanden door de zorgen over een verzwakking van de toekomstige vraag naar olie", zag analist Balint Balazs van Schneider Electric.

Volgens Balazs ligt er wel een bodem onder de olieprijs vanwege de afgesproken productieverlagingen van de OPEC en een aantal landen buiten het kartel. Ook Amerikaanse sancties gericht tegen Iran en Venezuela zijn goed voor de olieprijs, vanwege mogelijke productieverstoringen.

Een duurdere dollar zette extra druk. De stijging van de greenback was vooral te verklaren door euro-zwakte vanwege matige macro-economische cijfers uit het valutablok.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 22, 2019 15:11 ET (19:11 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.