*

Nieuws Buitenland

EU rondt voorbereidingen op no-deal Brexit af

maandag 25 maart 2019 13:27

Vertrek zonder akkoord op 12 april mogelijk.

(ABM FN) Terwijl de Europese Unie besloot om de datum van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk vorige week uit te stellen tot 22 mei, op voorwaarde dat de terugtrekkingsakkoord door het Britse Lagerhuis wordt goedgekeurd op 29 maart gaat de EU ervan uit dat een vertrek zonder akkoord op 12 april kan plaatsvinden. Daarvoor publiceerde de Europese Commissie de laatste voorbereidingen voor een harde Brexit maandag in een toelichting.

Sinds december 2017 treft de Europese Commissie voorbereidingen voor een mogelijk vertrek zonder akkoord. 90 nota's over de brexit-voorbereidingen en 3 mededelingen van de Commissie werden gepubliceerd en 19 wetgevingsvoorstellen ingediend.

De noodmaatregelen voor een vertrek zonder akkoord betreffen onder andere de EU-begroting, de financiƫle diensten, het klimaatbeleid et de socialezekerheidsrechten.

De Commissie heeft uitgebreide technische besprekingen gevoerd met de lidstaten van de EU-27 over algemene kwesties op het gebied van de voorbereidingen en noodmaatregelen en over specifieke sectorale, juridische en administratieve voorbereidingskwesties. De Commissie heeft nu ook haar rondreis langs de hoofdsteden van de 27 EU-lidstaten voltooid. Bij de bezoeken bleek dat de lidstaten zeer goed zijn voorbereid op alle scenario's.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 25, 2019 08:27 ET (12:27 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.