*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond op peil

dinsdag 26 maart 2019 09:36

Dollarkracht kansrijker dan euro-dominantie.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van het Britse pond duidt ten opzichte van de euro op een positieve interpretatie van de meest recente ontwikkelingen rondom de Brexit, waarbij de rol van de Britse premier Theresa May beperkter lijkt te kunnen worden.

"De euro noteerde dinsdag weer ruim onder 0,8600 Britse pond en dat impliceert ten opzichte van de koers van vorig week dat er bij beleggers iets meer vertrouwen is in een rustige afloop van de Brexit", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer kijkt voor de valutamarkten deze week naar een aantal zaken, namelijk de olieprijs, de goed gevulde macro-economische agenda van vrijdag en de hervatting van de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict. Van der Meer schat in dat de handelscontracten die China momenteel in Europa sluit eerder een normale gang van zaken betreft dan dat deze de aanstaande besprekingen bewust beogen te beïnvloeden.

Van der Meer beschouwt de olieprijs in het licht van de mening van de Verenigde Staten daaromtrent nog altijd hoog. "In het licht daarvan is de volgende ontmoeting van de OPEC-lidstaten alleen nog maar meer de moeite waard", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury denkt dat de kracht momenteel aan de zijde van de dollar ligt. "Die is niet robuust, maar de risico's aan de onderkant liggen nu meer bij de eurozone dan in de Verenigde Staten. "Kijk alleen maar naar het renteverschil tussen beide regio's", aldus Van der Meer.

Voor vandaag is de aandacht bij Van der Meer gericht op het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Vrijdag komt met name uit Europa een redelijk gevarieerd aantal macrocijfers naar buiten.

Vanochtend kwam uit Duitsland al een macrocijfer naar buiten. Het Duitse consumentenvertrouwen over april kwam uit op 10,4 tegen 10,7 een maand eerder. Dit cijfers was neerwaarts te zijn bijgesteld van een eerder gemelde 10,8. De index werd vooraf verwacht uit te komen op 10,8

De macro-economische agenda van dinsdag bevat alleen nog Amerikaanse cijfers over de woningbouw en de bouwvergunningen over februari, de huizenprijzen van Case-Shiller over januari en het grote consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board.

Er zijn in februari naar verwachting op een geannualiseerde basis 1,21 miljoen woningen gebouwd, een daling met 1,6 procent. Het aantal bouwvergunningen is op dezelfde basis naar verwachting met 2,6 procent gedaald naar 1,31 miljoen.

De huizenprijzen voor de twintig grootste steden van de Verenigde Staten zijn naar verwachting in januari met 3,9 procent gestegen, iets minder dan de 4,2 procent stijging die over december werd gemeld.

Het consumentenvertrouwen over maart stijgt in de prognoses naar 131,3 naar 133,0.

Dan staan er dinsdag nog enkele individuele optredens geagendeerd, zoals van de voorzitter van de Federal Reserve van San Francisco, Mary Daly. Die krijgt vandaag het woord bij de Commonwealth Club.

De Franse president Emmanuel Macron is vandaag gastheer bij een ontmoeting met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De euro noteerde dinsdag vrijwel onveranderd op 1,1309 dollar. De Europese munt noteerde eveneens nagenoeg vlak op 0,8568 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 26, 2019 04:36 ET (08:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.