*

Nieuws Buitenland

Vat olie bijna 60 dollar

dinsdag 26 maart 2019 19:49

Flinke prijsstijging.

(ABM FN-Dow Jones) Olie is dinsdag behoorlijk duurder geworden en een vat kostte bijna 60 dollar.

Een mei-future voor een vat ruwe olie steeg op de New York Mercantile Exchange 1,9 procent, ofwel 1,12 dollar, tot 59,94 dollar.

Zorgen over de aanbodkant lieten de prijs stijgen. Enerzijds streeft oliekartel OPEC samen met enkele andere grote olielanden na een productieverlaging van 1,2 miljoen vaten per dag, terwijl Iran en Venezuela zuchten onder Amerikaanse sancties.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zullen het kartel en diens bondgenoten volgende maand in Saoedi-Arabiƫ besluiten om de productieverlaging door te zetten.

Daarbij zouden de VS Rusland hebben laten weten niet aan de zijlijn te blijven als Rusland militaire hulp naar het regime van Nicolas Maduro in Venezuela blijft sturen. Amerika meent dat Juan Guaido de legitieme opvolger van president Maduro is.

Volgens analist Fawad Razaqzada van Forex.com zal de olieprijs kunnen consolideren, tenzij de zorgen over de economie, dus de vraagkant, toenemen, vooral in China en opkomende markten.

Vooralsnog hebben de oplopende spanningen in en rond Israƫl nog niet veel impact op de olieprijs, maar marktpartijen zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 26, 2019 14:49 ET (18:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.