*

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

dinsdag 26 maart 2019 21:14

Teleurstellende macrocijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag met winst gesloten.

De Dow Jones index steeg 0,6 procent naar 25.657,73 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,7 procent op 2.818,46 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,7 procent duurder op een slotkoers van 7.691,52 punten.

De angst onder Amerikaanse beleggers voor een aanstaande recessie ebt weg, nadat de tienjaarsrente in de VS opliep, concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

De inverse rentecurve is een goede indicator voor een aanstaande recessie, "maar het is geen perfecte indicator", zei strateeg Michael Reynolds van Glenmede, over de driemaands en tienjaarsrente die elkaar vorige week kruisten.

Aandelenbeleggers hebben besloten om "de paniekknop nog niet in te drukken", voegde Reynolds toe.

Toch noemde Madden de macro-economische cijfers vandaag een teleurstelling.

De woningbouw bleek in februari flink teruggevallen en ook het aantal afgegeven vergunningen daalde. Daar kwam nog eens bij dat de huizenprijzen in januari in de grootste Amerikaanse steden wel stegen, maar minder hard dan in december.

Verder bleek ook het consumentenvertrouwen gedaald, en daar was niet op gerekend. De vertrouwensindex daalde van 131,4 naar 124,1, terwijl economen vooraf mikten op een stijging naar 133,0.

De markt is in afwachting van het herstarten van de gesprekken tussen de VS en China over een handelsakkoord. Deze week gaan handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin naar Beijing en een week later komt een team van Chinese onderhandelaars naar Amerika.

Olie werd een flink stuk duurder, terwijl de euro/dollar daalde naar 1,1269.

Een mei-future voor een vat ruwe olie steeg op de New York Mercantile Exchange 1,9 procent, ofwel 1,12 dollar, tot 59,94 dollar.

Zorgen over de aanbodkant lieten de olieprijs stijgen. Enerzijds streeft oliekartel OPEC samen met enkele andere grote olielanden na een productieverlaging van 1,2 miljoen vaten per dag, terwijl Iran en Venezuela zuchten onder Amerikaanse sancties.

Bedrijfsnieuws

Beleggers konden reageren op de productiepresentatie van Apple maandagavond. "Het aanbod van Apple TV wordt uitgebreid tot Apple TV+ en er is een oplossing voor digitaal bankieren. Een gewaardeerde inspanning, maar echt van onze sokken zijn we niet geblazen", stelde KBC Groep in een reactie. Ook introduceerde de fabrikant van de wereldbekende iPhone Apple Arcade voor videospelletjes en een dienst waardoor de gebruiker toegang krijgt tot 300 magazines, waaronder The Wall Street Journal.

Verder oordeelde de United States International Trade Commission dat Apple inbreuk heeft gemaakt op een patent van rivaal Qualcomm. Dit kan betekenen dat er een ban komt op bepaalde modellen van de iPhone. Het aandeel Apple daalde een procent.

Het aandeel Bed Bath & Beyond kwam in beweging nadat een groepje activistische aandeelhouders zich meldden. Zij willen bepaalde topmensen vervangen en onderdelen die ondermaats presteren verkopen. De koers steeg 22 procent.

McDonalds won een procent nadat het aankondigde voor 300 miljoen dollar Dynamic Yield te kopen. De acquisitie zou ertoe moeten leiden dat de fastfoodketen zijn menu's beter kan aanpassen aan de lokale marktomstandigheden.

Viacom en CBS zaten ook in de lift, nadat de New York Post meldde dat de twee oude fusiegesprekken weer hebben opgepakt. Viacom won 7,6 procent en CBS bijna vier procent.

De beursgang van Lyft lijkt een succes te worden. Volgens The Wall Street Journal ziet het Amerikaanse taxibedrijf ruimte om de introductieprijs boven de eerder afgegeven prijsvork van 62 tot 68 dollar te leggen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 26, 2019 16:14 ET (20:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.