*

Nieuws Buitenland

Olieprijs daalt

woensdag 27 maart 2019 20:48

Raffinaderijen VS draaien trager.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald na een stijging van de Amerikaanse olievoorraden, terwijl de markt rekende op een verdere daling.

De beweging van de futures bleef echter bescheiden omdat beleggers signalen van lagere wereldwijde voorraden bleven meewegen. Die hangen samen met de inspanningen van grote olieproducerende naties om hun productie in te eprken, de dreiging van stroomuitval in Venezuela, die de productie daar kan stillegen, en zorgen over een groeivertraging van de wereldeconomie.

Een mei-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,9 procent lager op 59,41 dollar op de New York Mercantile Exchange. De Brent-future voor mei daalde 0,2 procent tot 67,83 dollar per vat.

De EIA meldde woensdag dat de Amerikaanse handelsvoorraden ruwe olie afgelopen week met 2,8 miljoen vaten zijn gestegen, waar analisten rekenden op een daling van 2,2 miljoen vaten, na dalingen in de twee voorgaande weken.

"Een verrassende daling van de raffinage-activiteit heeft zich vertaald in een onverwacht opbouw van de voorraden ruwe olie", stelde Matt Smith van ClipperData. "Lagere import blijft een constant thema, maar de minder actieve rafffinage was genoeg om olie-aandelen te laten opveren."

Een daling van de voorraden benzine, stookolie en diesel was geen verrassing.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 27, 2019 15:48 ET (19:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.