*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond prijst nog altijd goede afloop Brexit in

donderdag 28 maart 2019 09:41

Duitse inflatie in focus.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond houdt ook donderdag zijn relatief hoge koers vast, ook al lijkt er vrij weinig uitzicht op een evenwichtige Brexit.

"De koers van de Britse munt duidt erop dat een slechte afloop van de Brexit niet reëel wordt gevonden", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Het Britse parlement kende woensdag kort samengevat een ongebruikelijk verloop met vrijwel geen resultaat. De enige duidelijkheid die er ontstond betrof de vingerwijzing dat het voorstel van May alleen weer in stemming mag worden gebracht als het een duidelijk wijziging ondergaat, Theresa May haar premierschap opgeeft als het Lagerhuis met haar voorstel akkoord gaat en dat de Noord-Ieren hoe dan ook tegenstemmen.

Volgens van der Meer maakt dit alles in combinatie met andere factoren de markt zeer afwachtend. "Voorlopig zien we de dollar nog altijd gevraagd, vooral vanwege de relatief veilige uitstraling die de munt heeft en de beduidend hogere rente dan in de eurozone. De lange rente in Duitsland dook woensdag onder het nulpunt", aldus Van der Meer.

Technisch lijkt de euro zich volgens Ebury te bewegen tussen de 1,1180 dollar en 1,1475 dollar.

Van der Meer kijkt donderdag vooral uit naar de voorlopige Duitse inflatiecijfers

Van de eurozone wordt de geldhoeveelheid over februari verwacht en het definitieve ondernemers- en consumentenvertrouwen over maart.

De vertrouwensindex voor de ondernemers wordt verwacht uit te komen op 0,65 tegen 0,69 in de vorige meting en voor de consumenten op 7,2 negatief tegen 7,4 negatief.

Duitsland maakt in de eerste helft van de middag de inflatie over maart in een voorlopige versie bekend. Daarvoor geldt de verwachting dat deze op maandbasis op 0,6 procent is uitgekomen tegen een stijging van de consumentenprijzen in februari met 0,5 procent. Op jaarbasis staat in de prognose een inflatie opgenomen van 1,5 procent tegen 1,6 procent een maand eerder.

Van de Verenigde Staten komen de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 23 maart, de definitieve groeidata over het vierde kwartaal en de aanstaande woningverkopen over februari.

Voor de steunaanvragen gaat de verwachting uit naar 220.000 aanvragen tegen 221.000 over de week die eindigde op 16 maart.

De definitieve groei van de Amerikaanse economie komt naar verwachting uit op 2,2 procent tegen 2,6 procent in een eerdere raming. In het derde kwartaal van 2018 kwam de groei uit op 3,4 procent.

Voor de aanstaande verkopen van huizen wordt donderdag vooraf uitgegaan van een stijging op maandbasis met 0,7 procent tegen een plus van 4,6 procent in januari.

China en de Verenigde Staten hervatten vandaag hun handelsbesprekingen.

De vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos en zijn ambtsgenoot van de Federal Reserve Randal Quarles spreken vandaag ter gelegenheid van de conferentie van de ECB.

Fed-bestuurslid Michelle Bowman houdt vandaag een toespraak bij de Independent Community Bankers Association van New Mexico.

De voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard doet hetzelfde, maar dan bij het onderzoekscentrum ter gelegenheid van een economisch evenement in Wisconsin.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,1235 dollar. Ten opzichte van het Britse pond kwam de de euro 0,1 procent hoger uit op 0,8558 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 28, 2019 04:41 ET (08:41 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.