*

Nieuws Buitenland

Valuta: Brits Lagerhuis buigt zich weer over Brexit-deal

vrijdag 29 maart 2019 10:40

Britse pond licht verzwakt.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse Lagerhuis komt vrijdag bijeen voor zijn oordeel over een deel van het voorstel van de Britse premier Theresa May dat gaat over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De Noord-Ierse partij DUP lijkt daarin een essentiƫle rol voor zich op te eisen. Als die moeite blijft houden met een uiteindelijk grenscontrole, dan lijkt ook een derde stemming geen meerderheid op te leveren.

"Per saldo noteren de belangrijkste valutaparen nog altijd redelijk zijwaarts, ofschoon er veel gebeurt en rondom het Britse pond veel onzekerheid bestaat", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

Jongbloed schat in dat de risico's aan de onderkant vooral bij het Britse pond liggen. "Zoals het er nu naar uitziet, is de bandbreedte voor de euro 0,8560 tot 0,8610 Britse pond, maar dat kan opgerekt worden naar 0,8650 Britse pond", aldus Jongbloed.

Voor wat de agenda betreft voorziet Jongbloed dat hetgeen vrijdag uit het Britse Lagerhuis naar buiten komt zich in de avonduren aandient. Van de macro-economische agenda verwacht de handelaar van Saxo weinig tot geen invloed, mede door de dominantie van de Brexit en de hervatte onderhandelingen over de handelsbetrekkingen tussen China en de Verenigde Staten.

Japan publiceerde vrijdag een werkloosheid over februari van 2,3 procent waarvoor 2,5 procent was voorzien en een industriƫle productie over dezelfde maand die procent 1,4 procent op maandbasis steeg bij een verwachte toename van 1,0 procent. De detailhandelsverkopen van het land, ook al over februari, kwamen op jaarbasis 0,4 procent hoger uit.

De Duitse detailhandel verkocht vorige maand op jaarbasis 4,7 procent meer. De Duitse importprijzen over februari stegen op jaarbasis met 1,6 procent. De werkloosheid daalde, zoals voorzien, van 5,0 naar 4,9 procent.

De Franse consumentenprijzen zijn in maart minder hard gestegen. Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,1 procent. In februari was dit nog 1,3 procent.

Op jaarbasis groeide de Britse economie met 1,4 procent, 0,1 procentpunt meer dan in een eerdere raming.

De macro-economische agenda van vrijdag is verder nog gevuld met, vanuit de Verenigde Staten, de persoonlijk inkomen februari en uitgaven over januari, de inkoopmanagersindex van Chicago over maart, het definitieve consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over maart en de verkoopcijfers van nieuwbouwwoningen over februari.

De persoonlijke inkomen van de VS lopen naar verwachting met 0,2 procent op, de bestedingen naar verwachting met 0,3 procent.

De index van Chicago komt in de prognose uit op 60,7, beduidend lager dan de 64,7 over februari.

De vertrouwensindex van Michigan blijft naar verwachting ook in de definitieve meting staan op 97,8 tegen 93,8 een maand eerder.

Verkopen van nieuwbouwwoningen lopen naar verwachting 2,1 procent op naar een geannualiseerde 620.000 woningen tegen een afname in januari met 6,9 procent naar 607.000 woningen, eveneens op een geannualiseerde basis.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1220 dollar ten opzichte van het Britse pond liep de munt 0,2 procent op naar 0,8619 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 29, 2019 05:40 ET (09:40 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.