*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

vrijdag 29 maart 2019 12:01

Besprekingen over handelsakkoord hervat.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een fractioneel hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de toonaangevende S&P 500 0,1 procent hoger.

Donderdag sloot Wall Street opnieuw hoger. Het was een grillige dag waarbij de Amerikaanse indexen het eerste deel van de handelssessie nog tussen winst en verlies bewogen. Beleggers maken zich zorgen over de mondiale economie, iets dat wordt onderstreept door de inverse rentecurve in de Verenigde Staten en de negatieve Duitse tienjaarsrente.

"De ontspanning op de obligatiemarkt was goed nieuws voor Wall Street dat er in slaagde om hoger de dag uit te gaan. Niettemin bleven groeizorgen boven de markt hangen nadat bij een tweede schatting de bbp-groei voor het vierde kwartaal neerwaarts werd bijgesteld. Dat was echter al ingecalculeerd door de rentemarkten waar de rendementen van tienjaarspapier van het laagste niveau in 2017 stegen tot 2,375 procent", stelde KBC Groep.

Vannacht zijn nieuwe onderhandelingen in Beijing tussen China en de VS opgestart. Beijing zou volgens bronnen van persbureau Reuters bereid zijn om flinke concessies te doen op het gebied van intellectueel eigendom. Dat is positief, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. Namens Amerika schuiven handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin aan. De Amerikaanse president Donald Trump liet zich donderdagavond positief over de gesprekken uit en in reactie sloten de beurzen in Aziƫ vrijdagochtend flink hoger.

De macro-economische agenda van vrijdag is gevuld met de persoonlijk inkomens en uitgaven, de inkoopmanagersindex van Chicago over maart, het definitieve consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over maart en de verkoopcijfers van nieuwbouwwoningen over februari.

De persoonlijke inkomen van de VS lopen naar verwachting met 0,2 procent op, de bestedingen naar verwachting met 0,3 procent.

De index van Chicago komt in de prognose uit op 60,7, beduidend lager dan de 64,7 over februari.

De vertrouwensindex van Michigan blijft naar verwachting ook in de definitieve meting staan op 97,8 tegen 93,8 een maand eerder.

Verkopen van nieuwbouwwoningen lopen naar verwachting 2,1 procent op naar een geannualiseerde 620.000 woningen tegen een afname in januari met 6,9 procent naar 607.000 woningen, eveneens op een geannualiseerde basis.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1232 dollar. Donderdagavond noteerde de munt op 1,1226.

Olie werd vrijdag duurder, na de daling van donderdag.

Bedrijfsnieuws

Taxibedrijf Lyft heeft de uitgifteprijs voor zijn beursgang vastgesteld op 72,00 dollar per aandeel, waarmee het Amerikaanse bedrijf wordt gewaardeerd op zo'n 24 miljard dollar. Daarmee komt de IPO-prijs uit aan de bovenkant van de bandbreedte die Lyft woensdag bekend maakte. Toen werd uitgegaan van 70,00 tot 72,00 dollar. Aandelen Lyft verhandelen vanaf vrijdag aan de Nasdaq onder het tickersymbool LYFT.

DowDuPont verloor voorbeurs 2,2 procent, nadat het de omzetverwachting voor het eerste kwartaal naar beneden bijstelde. Het Amerikaanse conglomeraat verwacht nu dat de omzet met een hoog enkelvoudig cijfer zal dalen, in plaats van de eerder geraamde krimp van circa 5 procent. De onderneming wijt de lagere outlook aan de overstromingen in het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Dit heeft de omzet van de agrarische activiteiten van het bedrijf geschaad.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 25.717,46 punten, de S&P 500 won ook 0,4 procent op 2.815,44 punten en de Nasdaq steeg 0,3 procent tot 7.669,17 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 29, 2019 07:01 ET (11:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.