*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

maandag 1 april 2019 12:50

Positieve Chinese macrocijfers ondersteunen sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

De futures kregen op de eerste dag van het tweede kwartaal een stevige 'boost' van beter dan verwachte Chinese industriecijfers, waardoor de aanhoudende zorgen over een vertraging van 's werelds op één na grootste economie afnamen. De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van van 49,9 in februari naar 50,8 in maart, het hoogste niveau in zes maanden.

De markt kijkt tevens uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China die later deze week in Washington worden hervat. Beijing zei zondag dat het de extra importheffingen op Amerikaanse auto's en auto-onderdelen zou opschorten, in een poging een goede sfeer te creëren voor de lopende handelsbesprekingen tussen beide partijen.

"We verwachten een herstel te zien in het tweede kwartaal van de data uit China, die over het algemeen correleren met de grondstofprijzen, waarbij zowel de metaal- als olieprijzen dit jaar al hoger noteren", aldus analisten van Danske Bank. "De pmi's zijn bemoedigend. We verwachten dan ook verdere monetaire verruiming, hetgeen de activiteit in het tweede kwartaal zal ondersteunen", voegden de analisten toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen in februari, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie van maart, de bedrijfsvoorraden in januari en de bouwuitgaven in februari.

Olie noteerde maandag tot 1,3 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1238. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1216 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lyft noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger. Het aandeel sloot vrijdag na zijn beursgang 8,7 procent hoger op 78,29 dollar, waarmee de taxi-bemiddelaar werd gewaardeerd op 22,4 miljard dollar.

Cal-Maine Foods kan maandag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. De eierenproducent rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een winst van 0,82 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op slechts 0,50 dollar per aandeel. De omzet steeg tot 384,0 miljoen dollar, terwijl gerekend werd 383,6 miljoen dollar.

Volgens zakenzender CNBC is Kellogg dicht bij een deal om Keebler te verkopen aan het Italiaanse Ferrero voor 1 tot 1,5 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 2.834,40 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 25.928,68 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 7.729,32 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 01, 2019 06:50 ET (10:50 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.