*

Nieuws Buitenland

Kellogg verkoopt koekjestak aan Ferrero

maandag 1 april 2019 16:33

Mikt op producten met meer groei.

(ABM FN-Dow Jones) Kellogg verkoopt zijn koekjesmerk Keebler samen met andere snacks en zoetwaren voor 1,3 miljard dollar aan Ferrero Group, om zich meer toe te leggen toeleggen op producten met betere groeiperspectieven. Dat maakte de Amerikaanse producent van verpakte voeding maandag bekend.

"Deze desinvestering zal leiden tot minder complexiteit, gerichtere investeringen en meer groei", stelde CEO Steve Cahilane in een toelichting.

Kellogg meldde al in november dat het overwoog om Keebler, Famous Amos en andere koekjesmerken te verkopen, evenals de fruitsnacks, waar in de afgelopen jaren al weinig werd geïnvesteerd.

Ferrero koopt ook de taartbodems en ijshoorntjes van Kellogg. De overige snacks, met name Pringles, Cheez-Its en de proteïnereep Rxbar houdt Kellogg wel.

De merken die Ferrero Group koopt hadden vorig jaar een netto-omzet van ongeveer 900 miljoen dollar en een operationele winst van 75 miljoen dollar. Ferrero is bekend van de chocoladeproducten van Fannie May, Nutella, en snoeprepen zoals Butterfinger en Lemonheads.

De deal zal naar verwachting eind juli worden afgerond en omvat fabrieken in de staten Georgia, Kentucky en Washington en in Chicago.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 01, 2019 10:33 ET (14:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.