*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

woensdag 3 april 2019 21:06

Cijfers over olievoorraden drukken het sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald na een winstreeks van drie dagen, nadat de olievoorraden afgelopen week onverwachts flink stegen.

De meifuture voor een vat ruwe olie daalde woensdag 0,2 procent, of 0,12 dollar, tot 62,46 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

De olieprijzen leverden gedurende de handelsdag eerdere winsten in, nadat uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 29 maart met circa 7,2 miljoen vaten zijn gestegen tot 449,5 miljoen vaten. Er werd rekening gehouden met een bescheiden daling van de voorraden.

Het Amerikaanse energieministerie liet vandaag ook weten dat de productie in de aangesloten Amerikaanse staten afgelopen week juist steeg tot 11,7 miljoen vaten per dag en dat de gehele Amerikaanse output steeg tot een record van 12,2 miljoen vaten per dag. Daarentegen bleef de import van ruwe olie onder de zeven miljoen vaten per dag en de olie-export bleef hoog op 2,7 miljoen vaten per dag.

Volgens analist Norbert Rücker van Julius Baer blijft de markt vooral letten op de aanbodkant, nu met name Saoedi-Arabië blijft snijden in zijn productie.

De oliemarkt houdt ook de ontwikkelingen rond de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten in de gaten, omdat de onderhandelingen een grote impact kunnen hebben op de mondiale vraag naar olie. "Er wordt vooruitgang geboekt, maar concrete details zijn er nog niet", aldus marktanalist Alfonso Esparza van Oanda. "De tarievenoorlog tussen de twee grootste economieën, resulteerde in een mondiale groeivertraging en daardoor in lagere verwachtingen voor de olievraag."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 03, 2019 15:06 ET (19:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.