*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond houdt koers vast

donderdag 4 april 2019 09:55

Verenigd Koninkrijk lonkt naar tijdwinst voor Brexit.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond bleef ook donderdag op peil, nadat het onderhoud tussen de Britse premier Theresa May en Labour-leider Jeremy Corbyn tegen de achtergrond van de Brexit-impasse constructief verliep, terwijl het Lagerhuis met een zeer nipte meerderheid een wet aannam die een no-deal-scenario voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie verhindert en de premier de facto dwingt een verlenging voor de Brexit aan te vragen. Het Hogerhuis moet nog akkoord gaan.

"Dit zorgde voor iets meer rust", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Tegelijkertijd heeft May weer een aantal mensen uit haar kabinet zien weglopen en heeft ze formeel tot aan de twaalfde van deze maand de tijd om er met Corbyn uit te komen", aldus Van der Meer.

Van der Meer zag eerder deze week de euro verzwakken met een laagste koers van 1,1187 dollar op dinsdag, waarmee de munt dicht bij de 1,1177 dollar van 7 maart van dit jaar kwam, de donderdag waarop de Europese Centrale Bank met zijn relatief sombere bespiegelingen naar voren trad.

Het accent voor de dollarkoers ligt deze week bij het Amerikaanse banenrapport van vrijdag over maart. Daarvoor wordt een stijging van het aantal banen verwacht met 175.000 bij een stijging van het gemiddeld uurloon met 0,3 procent. Februari bevatte een tegenvallende banengroei van 20.000, terwijl het uurloon met 0,4 procent op maandbasis opliep.

Woensdag liet de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker weten geen kort uitstel meer te verlenen, waarmee het Verenigd Koninkrijk tot vrijdag 12 april de tijd heeft om een Bexit-deal te sluiten en als dat niet lukt, daarna alleen nog de optie heeft voor een lang uitstel.

De dollar stond ten opzichte van valuta van opkomende markten onder druk, nadat marktpartijen er rekening mee houden dat de vooruitzichten voor de Chinese economie verbeteren.

De centrale bank van India verlaagde donderdag het belangrijkste rentetarief met een kwart procentpunt naar 6,00 procent.

De Duitse orders uit de industrie lieten over februari op maandbasis een onverwachte daling zien van 4,2 procent, waar vooraf was uitgegaan van een stijging met 0,5 procent. Zowel uit het binnen- als buitenland liepen de orders terug.

Uit de eurozone komen in de tweede helft van de morgen de importprijzen over februari.

Vanmiddag volgen van de zijde van de Europese centrale Bank de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

In de Verenigde Staten staat één punt geagendeerd en dat zijn de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 30 maart van dit jaar. Die komen naar verwachting uit op 218.000 tegen 211.000 een week ervoor.

Donderdag houdt de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams een welkomstrede voor de bezoekers van een bijeenkomst voor regionale bankiers.

Zijn ambtsgenoot Loretta Mester van de Fed van Cleveland houdt een toespraak ter gelegenheid van een bankiersdag in Ohio.

Patrick Harker, voorzitter van de Fed van Philadelphia, krijgt donderdag het woord bij een bijeenkomst van de Philadelphia Council for Business Economics.

De euro noteerde donderdagochtend 0,2 procent lager op 0,8528 Britse pond. Ten opzichte van de dollar noteerde de Europese munt vlak op 1,1227. De dollar won 0,6 procent ten opzichte van de munteenheid van India, waarmee de dollar uitkwam op 68,82 Indiase roepie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 04, 2019 03:55 ET (07:55 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.