*

Nieuws Buitenland

Constellation Brands presteert boven verwachting

donderdag 4 april 2019 14:06

Amerikaanse bier- en wijnverkoper doet 30 wijnmerken van de hand.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bier- en wijnverkoper Constellation Brands heeft in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar ondanks een kleine omzetgroei de winst onder druk zien staan, maar wist toch beter dan verwacht te presteren. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de onderneming

De netto-omzet steeg met twee procent naar 1.797 miljoen dollar, hetgeen iets beter was dan analisten hadden voorzien, terwijl het operationeel resultaat in de laatste drie maanden van het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 28 februari 2019, met negen procent zakte naar 465 miljoen dollar.

De winst per aandeel, zoals deze toekomt aan de aandeelhouders, daalde op vergelijkbare basis met drie procent en kwam uit op 1,84 dollar per aandeel. Er was vooraf door analisten rekening gehouden met een winst per aandeel van 1,76 dollar.

Dividend

Het bedrijf stelde donderdag een kwartaaldividend voor van 0,75 dollar per aandeel A Constellation Brands in contanten en 0,68 dollar per aandeel B, eveneens in contanten.

Outlook

Het bedrijf verwacht voor het lopende boekjaar een winst per aandeel die uitkomt tussen 8,50 en 8,80 dollar op een vergelijkbare basis. Er wordt een operationele kasstroom voorzien van ongeveer 2 miljard dollar en een vrije kasstroom van 1,1 tot 1,2 miljard dollar.

Verkoop

Constellation Brands is verder de verkoop van een aantal wijnmerken overeengekomen met E. & J. Gallo Winery voor 1,7 miljard dollar, zo maakte het bedrijf tevens bekend. Het ging in dit verband om circa dertig wijnmerken.

Koers voorbeurs

De koers van het aandeel Constellation Brands noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 04, 2019 08:06 ET (12:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.