*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond noteert op Brexit-uitstelniveau

dinsdag 9 april 2019 09:33

Dollar corrigeert tijdelijk, opwaarts potentieel volgens Ebury intact.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond beleeft naar verwachting deze week een volatiele sessie nu de Brexit aanstaande vrijdag officieel definitief wordt, tenzij op de ingelaste top van de Europese Unie van woensdag een uitstel wordt afgesproken in het geval er geen deal op tafel ligt die een evenwichtig vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie regelt.

"Wat we terugzien in de koers van de euro ten opzichte van het Britse pond is de verwachting dat er woensdag een uitstel van de Brexit wordt overeengekomen", aldus valutahandelaar St├ęphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

De Britse premier Theresa May heeft Brussel om een uitstel tot 30 juni van dit jaar gevraagd, maar de EU vindt dat waarschijnlijk te kort. Een langer uitstel voedt de verwachting dat een afstel van de Brexit mogelijk is en dat is per saldo gunstig voor het pond.

In aanloop naar woensdag zal May nog een onderhoud hebben met de Franse president en de Duitse bondskanselier in de hoop op steun.

Van der Meer verwacht dat de dollar na de publicatie van de Amerikaanse inflatiedata over maart zijn opwaartse trend hervat. "Wat we nu op het bord zien is in onze visie een tijdelijke correctie. Naast de inflatiedata zal ook een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten naar verwachting gunstig uitpakken voor de dollar, hoewel we die verwachting nu nog niet tot uitdrukking zien komen", aldus de handelaar van Ebury.

Voor dinsdag is de macro-economische agenda schaars gevuld met alleen het ondernemersvertrouwen onder het kleinbedrijf over maart en de uitstaande vacatures over februari. Deze blijft naar verwachting stabiel op 101,7.

De euro kostte dinsdag 0,1 procent meer en noteerde ,1267 dollar. Het Britse pond noteerde dinsdag op 1,3080 Britse pond, relatief dicht op het 55-daags voortschrijdend gemiddelde van 1,3096 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 09, 2019 03:33 ET (07:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.