*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

woensdag 10 april 2019 12:49

Markt in afwachting van notulen Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenbeurzen de neerwaartse trend van de voorgaande handelsdag te doorbreken, nadat opnieuw zorgen over een escalatie van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie de kop opstaken, na dreigementen van Trump om importtarieven te heffen over ruim 11 miljard euro aan Europese goederen.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht woensdag met name uit naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. "We zullen zien wat de Fed tot zijn voorzichtigere beleid heeft gebracht, minder dan drie maanden na het verhogen van de rente eind vorig jaar", aldus marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets.

Andere punten van aandacht zijn opmerkingen van vicevoorzitter Richard Clarida dat de Fed overweegt zijn inflatiedoelstelling van 2 procent te herzien. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei dinsdag dat Amerikaanse financiële instellingen voorbereid zijn op een chaotische Brexit.

Tot slot meldden Republikeinen in de senaat in toenemende mate te twijfelen of Trumps keuze voor Herman Cain als bestuurslid van de Federal Reserve wel doorgaat. Trump zou volgens eerdere berichten met een formele aankondiging wachten totdat een antecedentenonderzoek zou zijn voltooid.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de groothandelsvoorraden in februari. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert tevens zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag tot 0,8 procent hoger.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1277. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1261 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Boeing noteerde voorbeurs fractioneel lager, waarmee de neerwaartse trend van de twee voorgaande handelsdagen wordt voortgezet. Maandag en dinsdag sloot de Amerikaanse vliegtuigbouwer respectievelijk 4,5 procent en 1,5 procent lager, vanwege de aanhoudende problemen en zorgen om de 737 MAX.

Snap daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent, na een rapport waarin analisten waarschuwen voor een daling van het aantal Amerikaanse gebruikers dit jaar.

Apple daalde voorbeurs 0,9 procent, na een adviesverlaging van HSBC. De bank verlaagde het advies van Houden naar Reduceren en het koersdoel van 180 dollar naar 160 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,6 procent lager op 2.878,20 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het rood op 26.150,58 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 7.909.28 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 10, 2019 06:49 ET (10:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.