*

Nieuws Buitenland

Centrale banken maken geen golven op Wall Street

woensdag 10 april 2019 20:31

Lyft blijft onder druk staan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag overwegend hoger, na een belangrijk inflatiecijfer, een ECB-rentebesluit en Fed-notulen die weinig golven maakten.

De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.884 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent. De Dow Jones-index stond iets lager, mede door de aanhoudende zorgen om Boeing.

De publicatie van de notulen van de Federal Reserve maakte geen grote indruk op beleggers, evenmin als het rentebesluit van de ECB eerder op de dag. De Fed-notulen bevestigden dat beleidsmakers vooralsnog weinig reden zien om de rente dit jaar nog te verhogen of te verlagen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in maar op maand- en op jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,4 procent en 1,9 procent. De kerninflatie bedroeg op jaarbasis 2,0 procent, terwijl deze op maandbasis 0,1 procent was. Vicevoorzitter Richard Clarida zei woensdag dat de Fed overweegt zijn inflatiedoelstelling van 2 procent te herzien.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei dinsdag dat Amerikaanse financiële instellingen voorbereid zijn op een chaotische Brexit. De EU zou woensdagavond zijn voorwaarden bekendmaken voor een langer uitstel van de Brexit-datum, op verzoek van de Britse premier Theresa May.

Olie noteerde woensdag tot 0,9 procent hoger, ondanks een sterker dan verwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. dDe OPEC heeft in maart minder olie opgepompt, waarbij met name Saoedi-Arabië minder produceerde en productie-onderbrekingen in Venezuela de output ook inperkte. Dit maakte het kartel woensdag bekend in zijn maandrapport.

De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,1275. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1261 op de borden.

Dinsdag daalden de Amerikaanse beurzen op hernieuwde zorgen over een escalerende handelsoorlog met de EU, nadat Trump dreigde met importtarieven over ruim 11 miljard euro aan Europese goederen.

Bedrijfsnieuws

Boeing noteerde 1 procent lager, waarmee de neerwaartse trend van de twee voorgaande handelsdagen wordt voortgezet. Maandag en dinsdag sloot de Amerikaanse vliegtuigbouwer respectievelijk 4,5 procent en 1,5 procent lager, vanwege de aanhoudende problemen en zorgen om de 737 MAX. Tot overmaat van ramp meldde Intelsat dat het contact kwijt is met een door Boeing gemaakte satelliet.

Snap daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent, na een rapport waarin analisten waarschuwen voor een daling van het aantal Amerikaanse gebruikers dit jaar.

Beursnieuweling Lyft ging opnieuw onderuit. Het aandeel noteerde 8 procent lager, terwijl de markt zijn aandacht richt op de beursgang van rivaal Uber. Sinds de beursgang op 28 maart werd Lyft al 20 procent minder waard.

Topbankiers getuigen woensdag over de gezondheid van het Amerikaans bankwezen. JP Morgan Chase won 0,4 procent, net als Bank of America. Goldman Sachs won 0,9 procent. Eind deze week en begin volgende week trappen de financials het nieuwe cijferseizoen af.

JetBlue Airways steeg 2,6 procent, nadat de luchtvaarder bijna 8 procent meer passagiers vervoerde in maart. Delta Air Lines rapporteerde een sterker dan verwachte winst en blikte optimistisch vooruit. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Apple steeg 0,1 procent, na een adviesverlaging van HSBC. De bank verlaagde het advies van Houden naar Reduceren en het koersdoel van 180 dollar naar 160 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 10, 2019 14:31 ET (18:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.