*

Nieuws Buitenland

Valuta: Britse pond per saldo onverstoorbaar

donderdag 11 april 2019 09:58

Ebury beoordeelt eurokoers als opvallend sterk.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag nipt boven de 0,8600 Britse pond, ook nadat na uitvoerig overleg het Verenigd Koninkrijk woensdag van de Europese Unie tot 31 oktober van dit jaar de tijd krijgt een Brexit-voorstel in elkaar te zetten waar de leden van het Lagerhuis wel mee akkoord gaan.

"Het oogt als een compromis", aldus valutahandelaar St├ęphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarmee is de kans op een Brexit zonder akkoord nog altijd erg klein", aldus de valutahandelaar.

Van der Meer stond donderdag nog even stil bij het optreden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi die in zijn visie niet al te positieve mededelingen in petto had. "De koers van de euro liep woensdag toch even op. Met een koers rond 1,1290 dollar vind ik dat opvallende sterk voor de euro", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury voorziet donderdag een rustige handelsdag voor de valutamarkten.

De Chinese consumentenprijzen over maart lieten op maandbasis een sterkere daling zien dan verwacht. De producentenprijzen van China over maart deden op maandbasis wel wat er vooraf was voorzien en stegen met 0,4 procent.

Duitsland maakte over vorige maand een definitieve stijging van de consumentenprijzen bekend van 1,3 procent op jaarbasis. Frankrijk deed hetzelfde over maart met een inflatie van 1,1 procent.

De International Energy Agency publiceert vanochtend het maandrapport over de oliemarkt.

Voor de Verenigde Staten staan voor vanmiddag twee cijfers op de agenda: de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 6 maart en de producentenprijzen over maart.

Voor de steunaanvragen wordt een aantal van 210.000 verwacht. Over de week die eindigde op 30 maart daalde het aantal aanvragen naar 202.000, het laagste aantal sinds december 1969.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent opgelopen tegen een stijging met 0,1 procent over februari. De producentenprijzen zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen zijn in de prognoses op maandbasis met 0,2 procent gestegen tegen een stijging van 0,1 procent over februari.

Donderdagmiddag geeft de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard een toespraak in Tupelo.

Bestuurslid van de Federal Reserve Michelle Bowman spreekt vanavond bij de Fed van San Francisco.

De euro noteerde donderdag vlak op 0,8619 Britse pond. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger ten opzichte van de dollar op 1,1282 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 11, 2019 03:58 ET (07:58 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.