*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op vlakke start Wall Street

donderdag 11 april 2019 13:06

Bed Bath & Beyond onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Wall Street sloot woensdag hoger, nadat de Fed en de ECB de markten niet sterk wisten te beroeren met de publicatie van notulen en een rentebesluit, terwijl de verwachte toestemming van de EU om Brexit uit te stellen pas 's nachts kwam.

De top in Brussel gaf de Britten tot eind oktober de tijd om de EU ordentelijk te verlaten, ondanks vrees dat het VK daardoor nog langer de Europese besluitvorming kan traineren. Nieuwe onderhandelingen met de EU zijn uitgesloten.

De Fed-notulen suggereerden dat de centrale bank een hoge drempel heeft om de rente verder te verhogen, omdat de risico's van een mondiale groeivertraging voor de Amerikaanse economie zijn toegenomen, terwijl de inflatie verrassend laag uitviel.

"Markten zijn in afwachting van de volgende katalysator", volgens Terry Sandven van US Bank Wealth Management.

In economisch nieuws daalden de Chinese consumentenprijzen in maart sterker dan verwacht. Voor de Verenigde Staten staan voor vanmiddag twee cijfers op de agenda: een wekelijks cijfer voor de nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen, die naar verwachting zullen stijgen van 202.000 naar 210.000, en de producentenprijzen in maart, waar een versnelling van 0,1 tot 0,3 procent wordt voorzien.

De olieprijs daalde donderdag. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 64,05 dollar, terwijl een juni-futuire Brent 0,6 procent goedkoper werd op 71,25 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1275. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1280 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1272 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond noteerde 10,6 procent lager voorbeurs, na de publicatie van kwartaalcijfers woensdag nabeurs. De retailer was voor het eerst sinds zijn beursgang verlieslatend over het boekjaar, en boekte ook minder omzet. Het aandeel steeg woensdag in de reguliere handel nog ruim 5 procent.

Het aandeel Apple sloot woensdag weer boven 200 dollar en is daarmee dit jaar fors gestegen, sinds het dieptepunt op ruim 142 dollar van begin januari. HSBC adviseert te verkopen, omdat de omzet uit nieuwe diensten zou gaan tegenvallen. Apple noteerde donderdag in de handel voorbeurs nagenoeg vlak.

De eerstekwartaalcijfers van banken komen vrijdag binnen, met JPMorgan en Wells Fargo, gevolgd door Goldman Sachs en Citigroup op maandag. De aandelen van de banken bewogen voorbeurs niet noemenswaardig.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag 0,35 procent tot 2.888,21 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.964,24. De Dow Jones-index eindigde een fractie hoger op 26.157,16 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 11, 2019 07:06 ET (11:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.