*

Nieuws Buitenland

Valuta: risk-on speelt euro in de kaart

maandag 15 april 2019 10:35

Rustige markt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert maandag aan de bovenkant van de bandbreedte waarin de munt de laatste tijd handelt tegenover de dollar, na de positieve start van de week op de aandelenmarkten in Aziƫ en Europa.

"Er is een risk-on sentiment", stelde Stefan Koopman van Rabobank vast. "Dat speelt de laatste tijd de euro in de kaart."

Als er meer risico wordt genomen verzwakt de dollar wat en krijgt de euro meer tractie, lichtte Koopman toe, terwijl de dollar juist meer in zwang raakt als het sentiment bij beleggers meer risicomijdend is.

De beweging is overigens beperkt en het is verder een vrij rustige ochtend op de valutamarkt, volgens de valutaspecialist. Aan het Brexit-front is de rust ingetreden na het grote besluit om daar zes maanden langer over na te denken, en het Lagerhuis tot en met Pasen met reces is.

Op macro-economisch gebied is het voornaamste cijfer van maandag de Empire State index uit de VS aan het einde van de dag. Later in de week zal de aandacht waarschijnlijk vooral uitgaan naar de inkoopmanagersindices voor de industrie in de eurozone. Vorige maand waren die nog erg zwak, maar sinds heeft de Chinese regering veel stimulering doorgevoerd, waardoor bedrijven weer veel geld geleend hebben. Dit had mogelijk gunstige effecten in Europa, bijvoorbeeld in de omzet van Duitse machinebouwers, merkte Rabobank op.

De euro stond op 1,1318 dollar, tegen 1,1298 vrijdag rond het slot van Wall Street. Het Britse pond stond op 1,3104 dollar. De Japanse yen noteerde 111,91 ten opzichte van de Amerikaanse munt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 15, 2019 04:35 ET (08:35 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.