*

Nieuws Buitenland

Citigroup boekt meer winst

maandag 15 april 2019 14:24

Omzet licht lager in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt op een lagere omzet, geholpen door lagere effectieve belastingen. Dat maakte de Amerikaanse bankreus maandag bekend.

De nettowinst bedroeg 4,7 miljard dollar, of 1,87 dollar per aandeel, op een omzet van 18,6 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op 1,80 dollar winst. De omzet was conform de verwachtingen.

De omzet was 2 procent lager dan een jaar eerder, toen de bank een boekwinst van 150 miljoen dollar boekte op de verkoop van de de Hilton-portefeuille.

Vooral de lagere omzet op de aandelenmarkten en verliezen op derivaten in de tak voor institutionele markten drukten de inkomsten.

De nettowinst steeg met 2 procent op jaarbasis, mede dankzij een lager effectief belastingtarief. Door een massale aandeleninkoop steeg de winst per aandeel met 11 procent.

"Zowel de consumentenbank als de bank voor institutionele klanten presteerden goed", stelde CEO Michael Corbat. Hij sprak van goede eerste resultaten van de nieuwe strategie in Noord-Amerika, waar de bank nieuwe producten lanceert en een bredere klantenkring aanspreekt via digitale kanalen.

Er werd ruim 5 miljard dollar kapitaal uitgekeerd aan aandeelhouders, mede door de inkoop van 66 miljoen aandelen.

Het rendement op eigen vermogen kwam uit op 10,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 15, 2019 08:24 ET (12:24 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.