*

Nieuws Buitenland

Europese beurzen blijven dicht bij huis

maandag 15 april 2019 18:53

Gebrek aan richtinggevend nieuws.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag overwegend met kleine winsten gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,2 procent hoger op 388,10 punten, de Duitse DAX presenteerde ook een winst van 0,2 procent op 12.020,28 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.508,73 punten. De Britse FTSE 100 sloot op 7.436,87 punten en daarmee vrijwel gelijk aan de slotstand van vrijdag.

"De aandelenmarkten laten een gemixt beeld zien bij gebrek aan richtinggevend macro-economisch nieuws, wat handelaren niet echt kon bekoren", stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Handelskwesties domineerden maandag het sentiment. De Amerikaanse minister van financiƫn Steven Mnuchin zei zaterdag dat de Verenigde Staten en China vooruitgang blijven boeken in de handelsbesprekingen en dicht bij de laatste ronde van de besprekingen zijn gekomen.

"Het optimisme rond de Amerikaans-Chinese onderhandelingen houdt aan", constateerde Madden.

Tegelijkertijd bereidt de Europese Unie de invoering van heffingen voor op 12 miljard dollar aan Amerikaanse goederenimporten vanwege subsidies van de regering Trump aan Boeing, nadat Trump dreigde om de steun van de EU aan rivaal Airbus te bestraffen met importtarieven over Europese goederen ter waarde van 11,2 miljard dollar.

ECB-voorzitter Mario Draghi haalde zaterdag uit naar Trump met zijn opmerking bezorgd te zijn over de onafhankelijkheid van centrale banken in andere landen, "met name in het belangrijkste rechtsgebied van de wereld", waarmee hij verwees naar de Verenigde Staten.

"Als de Fed zijn werk goed gedaan zou hebben, wat niet het geval is, zou de aandelenmarkt 5.000 tot 10.000 punten hoger noteren en zou het bbp met ruim 4 procent, in plaats van 3 procent gestegen zijn...met bijna geen inflatie", hekelde president Donald Trump de Amerikaanse centrale bank zondag via Twitter.

Olie noteerde maandag tot een procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1305. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1317 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1301 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Publicis sloot ruim een procent hoger. De Franse reclamereus meldde zondag Alliance Data's Epsilon, een aanbieder van technologie en dataplatforms, over te nemen voor 3,95 miljard dollar.

Het Franse mediabedrijf Vivendi steeg 0,3 procent, nadat het concern over het eerste kwartaal een hogere omzet rapporteerde, gesteund door een solide groei van dochterbedrijf Universal Music Group.

Britse retailers zagen zich gesteund door positieve rapporten van het het British Retail Consortium en retail-analist Springboard. Britse retailers zagen de bezoekersaantal in maart toenemen, vanwege het milde lenteweer. De bezoekersaantallen stegen vorige maand met 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een in het voorgaande jaar. Tesco eindigde 0,9 procent hoger.

AB InBev wil zijn Aziatische tak naar de beurs brengen. De brouwer zou tot 5 miljard dollar willen ophalen door de Aziatische tak naar de beurs te brengen in Hong Kong, om de grote schuldenlast te verlagen. Het aandeel sloot 0,3 procent hoger.

In Frankfurt ging Wire Card aan kop met een winst van ruim 3 procent, gevolgd door ThyssenKrupp met 1,8 procent winst en Lufthansa met 1,7 procent. Covestro daalde 4,2 procent.

In Parijs was Atos de uitblinker met een winst van 3,0 procent. Sodexo daalde 1,9 procent.

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen lieten kleine verliezen zien. Cijfers van Goldman Sachs en Citigroup werden negatief ontvangen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 15, 2019 12:53 ET (16:53 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.