*

Nieuws Buitenland

Olieprijs licht lager

woensdag 17 april 2019 20:44

Amerikaanse voorraden gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag licht gedaald ondanks een afname van de Amerikaanse olievoorraden. Op een settlement van 63,76 dollar kostte een vat West Texas Intermediate 0,29 dollar of 0,5 procent minder dan dinsdag.

De Amerikaanse olievoorraden daalden afgelopen week met 1,4 miljoen vaten tot een totaal van 455,2 miljoen vaten, maakte overheidsdienst Energy Information Administration bekend. Er was door de markt een stijging van de voorraden met 1,8 miljoen vaten voorzien. Dinsdagavond duidde het rapport van brancheorganisatie American Petroleum Institute echter al op een flinke daling.

Ook de benzinevoorraden slonken, aldus EIA, zij het met slechts een derde van wat de markt voorspelde. Ook de voorraden stookolie namen af en dat was onverwacht.

Volgens vermogensbeheerder Bob Yawger van Mizuho Securities USA reageerde de markt niet positief op de voorraadcijfers omdat het rapport van API dinsdag op een sterkere daling duidde. De voorraden namen volgens de brancheorganisatie met 3,1 miljoen vaten af.

"Hier kon het rapport van EIA niet aan tippen", aldus Yawger.

Verder profiteerde de olieprijs ook niet van positieve Chinese groeidata. De tweede economie van de wereld groeide in het eerste kwartaal met 6,4 procent op jaarbasis en dat was beter dan verwacht. "Dit wijst op een aanhoudend robuuste vraag naar olie in China", volgens analist Daniel Briesemann van Commerzbank. Die boodschap was woensdag niet aan de oliemarkt besteed.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 17, 2019 14:44 ET (18:44 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.