*

Nieuws Buitenland

Update: Arcadis laat omzet en marge stijgen

donderdag 18 april 2019 08:19

Werkkapitaal verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het afgelopen kwartaal de omzet laten groeien terwijl ook de winstgevendheid en het werkkapitaal verbeterde. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau donderdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet steeg met 5 procent naar 628 miljoen euro. Dat is hoger dan de analistenconsensus van 612 miljoen euro.

Het operationele resultaat (EBITA) steeg met 10 procent naar 47 miljoen euro. Hier rekenden analisten op 44 miljoen euro.

De marge verbeterde van 7,2 naar 7,5 procent.

"Ik ben tevreden over de winstgevende groei, margeverbetering en het gedisciplineerde werkkapitaalbeheer", stelde CEO Peter Oosterveer. "De resultaten in de meeste activiteiten, en vooral in Noord-Amerika, blijven solide en we hebben progressie geboekt met onze stappen om onze resultaten in Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verder te verbeteren."

In de Amerika's, waar Arcadis ongeveer een derde van de omzet vandaan haalt, steeg de netto-omzet het sterkst, met 15 procent, mede dankzij overnames. De autonome groei was 8 procent in Noord-Amerika, vooral bij de divisie Milieu. In Latijns-Amerika was de autonome groei 5 procent. Hier werd weer winst geboekt dankzij een beter bedrijfsklimaat.

In het Midden-Oosten is het bedrijf selectief met het bieden op opdrachten, wat bijdroeg aan de margeverbetering. Hier kromp de omzet met 15 procent. Op het Europese vasteland was de omzet stabiel en het Verenigd Koninkrijk was er 3 procent groei.

In Azië is Arcadis bezig de organisatie te vereenvoudigen en zich terug te trekken uit markten die onvoldoende rendement opleveren. Groei in Azië werd teniet gedaan door een omzetdaling in Australië.

Het netto werkkapitaal als percentage van de bruto-omzet verbeterde van 19,5 naar 17,4 procent. Mede hierdoor verbeterde de vrije kasstroom van 60 miljoen tot 52 miljoen euro negatief. Analisten hadden gehoopt op een sterkere verbetering tot 42 miljoen euro negatief.

De nettoschuld was 409 miljoen euro, wat 14 procent lager was dan een jaar eerder. Een schikking met een verzekeraar leverde 24 miljoen dollar aan achterstallige betalingen op.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 18, 2019 02:19 ET (06:19 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.