*

Nieuws Buitenland

Deuren gesloten op Wall Street

vrijdag 19 april 2019 14:41

Goede Vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten vanwege Goede Vrijdag.

In Europa zijn de financiƫle markten vandaag en maandag dicht, maar de Amerikaanse beurzen zijn maandag wel gewoon geopend.

Er stonden vanmiddag wel macro-economisch cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt op de rol.

Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 0,3 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,139 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een stijging van ruim vier procent.

Op jaarbasis ging het zelfs om een daling van 14,2 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalde in maart met 1,7 procent tot 1,269 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen met 7,8 procent af.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission en topman Elon Musk van Tesla hebben nog een week de tijd gekregen om hun ruzie bij te leggen. De SEC maakte de stap naar de rechter vanwege uitlatingen van Musk op Twitter. Daarvoor had de beurswaakhond hem al eerder flink op de vingers getikt. Begin deze maand droeg een rechter de twee op met elkaar in gesprek te gaan en de kwestie op te lossen. Daarvoor kregen ze twee weken, maar nu dus een weekje extra.

Taxiservice Uber kan rekenen op een forse investering in zijn divisie voor zelfrijdende auto's. Dit liet de onderneming donderdagavond weten, nadat eerder deze week The Wall Street Journal op basis van bronnen al meldde dat deze investeringen er aan zat te komen. Softbank, Toyota en Denso zullen in totaal 1 miljard dollar in de tak investeren, die daardoor wordt gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 19, 2019 08:41 ET (12:41 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.