*

Nieuws Buitenland

Valuta: effect gestegen olieprijs voor nu even uitgewerkt

dinsdag 23 april 2019 09:29

Munteenheden van olieproductielanden na stijging olieprijs aanvankelijk nog omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Valuta van olieproducerende landen als de Canadese dollar, de roebel, de Noorse kroon en de Braziliaanse real noteerden dinsdag inmiddels weer wat lager ten opzichte van de dollar, gestimuleerd door de opgelopen olieprijs.

"De Verenigde Staten hebben de vrijstellingen aan een achttal landen dat nog Iraanse olie importeerde ondanks de lopende Amerikaanse sancties opgeheven en dat zorgde voor een stijging van de olieprijs", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Maandag liepen de genoemde valuta ten opzichte van de dollar op grond van deze aanpassing van Washington en stijging van de olieprijs op.

Erdmann sprak dinsdag van een afwachtende valutamarkt die uitkijkt naar nieuwe impulsen. "Mogelijk dat het rentebesluit van de Bank of Japan van donderdag een aanleiding is voor een dergelijke impuls. Er leeft in de markt een zekere verwachting dat het beleidsorgaan met een volgende stimuleringsronde voor de dag komt", aldus de handelaar dinsdag.

Er staan voor dinsdag twee macro-economische data op de agenda, beide gepland in de tweede helft van de middag. Vanuit de eurozone komt het consumentenvertrouwen over april in voorlopige versie en in de Verenigde Staten worden de nieuwe woningverkopen over maart naar buiten gebracht.

Voor het eerste cijfer is geen prognose beschikbaar. In maart stond de vertrouwensindex op 7,2 negatief.

De verkopen van nieuwe huizen is naar verwachting op maandbasis met 2,5 procent gedaald naar 650.000 huizen. Over februari werd nog een stijging met 4,9 procent gerapporteerd.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1245 dollar. De dollar won dinsdag 0,2 procent ten opzichte van de Noorse kroon op 8,5096 Noorse kroon en 0,1 procent hoger ten opzichte van de Canadese munt op 1,3366 Canadese dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 23, 2019 03:29 ET (07:29 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.