*

Nieuws Buitenland

Kleine winsten op Wall Street

dinsdag 23 april 2019 19:15

S&P dicht bij recordslot.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street boekt halverwege de handelsdag kleine winsten. De Dow Jones index won 0,6 procent, de breder samengestelde S&P 500 index 0,9 procent en techbeurs Nasdaq ging er 1,3 procent op vooruit.

Daarmee cirkelt de S&P circa 4 punten boven de hoogste slotstand ooit, neergezet op 20 september, op 2.930,75 punten.

Het was vandaag toch vooral uitkijken naar een stroom aan bedrijfscijfers. De agenda is deze week bomvol en vooralsnog weet circa driekwart van de bedrijven de verwachtingen te overtreffen. Sales trader Gert Berendse van ING benadrukte wel dat de verwachtingen ook wel laag liggen.

Macro-economisch was het een rustig dagje. De verkoop van nieuwe woningen bleek in maart gestegen, zelfs met 4,5 procent op maandbasis.

De euro/dollar verhandelde op 1,1210.

De olieprijs, maandag al goed voor een stijging van bijna drie procent, won dinsdag nog eens 1,5 procent. Washington besloot dat vrijstellingen voor acht landen om toch olie van Iran te mogen kopen, niet zullen worden verlengd.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs kwam een stroom aan kwartaalresultaten vrij en ook nabeurs staan nog verschillende ondernemingen op de rol.

De cijfers van Coca-Cola werden ontvangen met een koerswinst van 1,9 procent. De frisdrankgigant meende een solide kwartaal achter de rug te hebben, waarin de winst iets hoger uitviel dan analisten hadden voorzien. Coca-Cola besloot de outlook voor 2019 te handhaven.

United Technologies steeg 2,5 procent. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,91 dollar tegen een verwachting van 1,71 dollar per aandeel. De nettowinst was 1,56 dollar per aandeel en werd gedrukt door een versnelde afschrijving van voorraden bij Rockwell Collins. Daarbij werd de outlook voor heel 2019 opwaarts bijgesteld.

Harley-Davidson toerde 0,7 procent hoger dan de slotkoers van maandag. De winst van de motorenfabrikant daalde afgelopen kwartaal, hoewel minder sterk dan gevreesd.

Nucor werd 2,6 procent duurder. Ook de staalgigant wist de verwachtingen te overtreffen. "Ons gediversifieerde bedrijfsmodel helpt ons opnieuw om een aanzienlijke verbetering van de winst in het eerste kwartaal te realiseren op jaarbasis", stelde CEO John Ferriola.

Lockheed Martin werd zelfs 6,7 procent duurder, nadat de outlook voor 2019 opwaarts werd bijgesteld. De winst was afgelopen kwartaal dan ook hoger dan analisten hadden voorzien.

Uitblinkers waren echter Twitter en Hasbro met koerswinsten van 15,5 en 14,5 procent. De cijfers van de microblogdienst waren veel beter dan verwacht en wellicht belangrijker was dat er op kwartaalbasis ook weer groei van het aantal gebruikers te melden viel. De Amerikaanse president Donald Trump reageerde ook op de cijfers van Twitter. Hij gaf een journalist van Fox Business gelijk in haar opmerking dat Trump het beste is wat Twitter is overkomen. Toch voelt hij zich niet goed behandeld door de dienst.

Hasbro, bekend van onder meer Nerf en My Little Pony, schreef weer zwarte cijfers, terwijl analisten rekenden op verlies.

Hoewel Procter & Gamble de winstverwachting wist te overtreffen, leverde het aandeel 3,0 procent in. De aangepaste winst per aandeel kwam over het afgelopen kwartaal uit op 1,06 dollar, een stijging op jaarbasis met zes procent. Analisten die vooraf waren gepolst door FactSet gingen uit van een aangepaste winst per aandeel van 1,03 dollar. Ook liet P&G zich positiever uit over de rest van het jaar. Sommige analisten meenden dat er wellicht winst werd genomen na een solide koersverloop.

Verizon leverde 2,0 procent in, hoewel net als bij Procter & Gamble de winst hoger uitviel dan verwacht en de outlook voor heel dit jaar opwaarts werd bijgesteld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 23, 2019 13:15 ET (17:15 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.