*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

woensdag 24 april 2019 12:43

Stortvloed aan kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets noteerden de futures vrijwel vlak vanwege het ontbreken van tekenen van [monetaire] versoepeling uit China. Zolang de macro-economische cijfers en bedrijfswinsten echter blijven verbeteren, is een dergelijke maatregel volgens de analist ook niet nodig. "Sterker nog, de sterke Amerikaanse bedrijfswinsten stuwden de S&P 500 en de Nasdaq gisteren naar recordniveaus", aldus Aslam.

Ook woensdag domineren bedrijfscijfers de nieuwsstroom. Onder andere Facebook, Microsoft, Visa, Tesla, Boeing, AT&T en Caterpillar komen met kwartaalcijfers.

De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van financiƫn Steven Mnuchin zullen volgende week naar China reizen om de handelsbesprekingen te hervatten, zo bevestigde het Witte Huis dinsdagavond.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door het meest recente olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration later op de dag. De olieprijs liep de afgelopen dagen flink op, nu de VS vrijstellingen om Iraanse olie te importeren zullen intrekken. Woensdag nam de olieprijs was gas terug.

De euro/dollar noteerde op 1,1212. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1211 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1227 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Texas Instruments kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de chipfabrikant dinsdag nabeurs de verwachtingen overtrof met zijn kwartaalcijfers. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs echter 1,6 procent.

eBay wist tevens positief te verassen. Het internetveilinghuis boekte niet alleen meer omzet en winst dan verwacht, maar verhoogde tevens de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg voorbeurs 4,2 procent.

Snap Inc heeft in het eerste kwartaal het verlies wederom weten te verkleinen, doordat het sociale mediabedrijf de omzet flink wist op te poetsen. het aandeel won voorbeurs 5,8 procent.

In aanloop naar de publicaties van zijn jaarcijfers was nog geen handel in het aandeel American Airlines. Boeing noteerde 0,1 procent hoger en de openingsindicatie voor Caterpillar is vrijwel vlak.

AT&T steeg in 0,3 procent in aanloop naar zijn kwartaalcijfers.

Onder andere Facebook, Microsoft, Tesla en Visa komen nabeurs met resultaten. Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger, Microsoft steeg 0,3 procent, Tesla verloor 0,1 procent en Visa noteerde 0,3 procent hoger.

Twitter was dinsdag een echte uitblinker, nadat de microblog veel beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Het aandeel steeg 15,7 procent. Woensdag voorbeurs noteerde het aandeel 0,1 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 2.933,68 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 26.656,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 8.120,82 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 24, 2019 06:43 ET (10:43 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.