*

Nieuws Buitenland

Olieprijs daalt

woensdag 24 april 2019 21:37

Na sterke stijging voorraden.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs deed woensdag een stap terug van het hoogste niveau sinds oktober, na een sterke stijging van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week.

De juni-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,8 procent lager op 65,82 dollar. Brent-olie noteerde vlak op 74,55 dollar.

Een andere reden waarom de olieprijs terugliep was dat oliehandelaren voorzagen dat olieproducerende landen hun productie snel zullen opvoeren nu de Amerikanen zich harder opstellen met hun sancties tegen olie uit Iran.

De Amerikanen hebben de vrijstelling voor sommige landen om ondanks de sancties olie uit Iran te kopen ingetrokken. Handelaren "worstelen met de inplicaties en de voorraadcijfers van vandaag die overwegend drukkend zijn voor de olieprijs", stelde analist Marshall Steeves van Informa Economics.

De Amerikaanse handelsvoorraad ruwe olie steeg afgelopen sterker dan verwacht, "met een scherp herstel van de invoer en een stijging van de Amerikaanse productie tot het recordniveau van 12,2 miljoen vaten per dag", aldus Steeves.

De olievoorraad steeg met 5,5 miljoen vaten, waar analisten volgens S&P Global Platts een daling van 0,5 miljoen vaten hadden voorspeld. De voorraden benzine daalden met 2,1 miljoen vaten. Volgens Steeves zorgen hogere benzineprijzen aan de pomp tegelijkertijd voor minder vraag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 24, 2019 15:37 ET (19:37 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.