*

Nieuws Buitenland

'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs'

vrijdag 26 april 2019 06:12

SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De details van de beursgang worden mogelijk vrijdag al vastgesteld. Vermoedelijk laat de beursgang zelf niet lang meer op zich wachten, maar de precieze datum is nog niet bekend.

Er wordt al geruime tijd uitgekeken naar de beursgang van de onderneming. Het in San Francisco gevestigde Uber zou bij zijn beursgang in één klap 90 miljard tot 100 miljard dollar waard zijn. Het zou gaan om een van de grootste beursgangen van een Amerikaans technologiebedrijf ooit. Tot de grootste investeerders van in het in 2009 opgerichte bedrijf behoort onder meer het Japanse technologieconcern SoftBank.

Volgens zakenkrant The Wall Street Journal investeert PayPal, via een private plaatsing, ongeveer 500 miljoen dollar in Uber. De krant baseert zich daarbij op ingewijden.