*

Nieuws Buitenland

Deutsche Bank voorzitter steunt strategie zakenbank - media

maandag 29 april 2019 08:30

Geen aanpassing nodig na afketsen fusie met Commerzbank.

(ABM FN-Dow Jones) Volgens Paul Achleitner hoef Deutsche Bank zijn zakenbank niet fundamenteel te wijzigen nu de fusie met Commerzbank is afgeketst. Dat zegt de voorzitter van Deutsche Bank maandag in een interview met de Financial Times.

Achleitner verdedigde de huidige plannen van het management om de zakenbank te reorganiseren, hoewel de afgelopen twee kwartalen verlies werd geleden.

Volgens de topman moet de uitvoering van de strategie van de zakenbank continu worden bijgesteld in de volatiele marktomgeving, maar hoeft de strategie zelf niet te veranderen.

Veel beleggers en toezichthouders roepen Deutsche Bank al maanden op om de reorganisatie van de zakenbank voortvarender ter hand nemen. Topman Christian Sewing is bezig de balans van de zakenbank met 12 procent in te krimpen en 8 procent van het personeel te ontslaan. Vooral in de Amerikaanse aandelenhandel wordt flink het mes gezet.

Vooralsnog dalen de inkomsten bij de handelstak echter sneller dan de kosten.

Achleitner zei ook dat een overname van Commerzbank door een buitenlandse rivaal een scenario was waar de bank rekening mee hield in zijn beslissing om de fusie af te blazen. Onder andere UniCredit en ING worden genoemd als belangstellende kopers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 29, 2019 02:30 ET (06:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.