*

Nieuws Buitenland

Wall Street licht hoger gesloten

dinsdag 30 april 2019 22:04

Federal Open Market Committee begint aan tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag licht hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent hoger op 2.945,81 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 26.592,50 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 8.107,77 punten.

De handelsdag begon in aanloop naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) verdeeld, terwijl de markt een reeks macro-data en bedrijfscijfers kreeg te verwerken, waaronder teleurstellende resultaten van de moedermaatschappij van Google, Alphabet.

De Federal Reserve begon dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De markt gaat er vanuit dat de centrale bank de rente ongemoeid zal laten, maar de verklaring en toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell zullen wel nauwgezet gevolgd worden voor aanwijzingen over de toekomstplannen van de centrale bank.

Trump deed dinsdag ook van zich gelden. "We hebben het potentieel om als een raket omhoog te gaan als we de [rente] tarieven verlagen, zeg met één punt, en wat kwantitatieve verruiming", twitterde Trump. Hij zei ook dat "we met onze wonderbaarlijke lage inflatie belangrijke records kunnen neerzetten en tegelijkertijd onze nationale schuld klein kunnen laten lijken", voegde hij toe.

Daarnaast werden vandaag de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten in Beijing hervat. "Het is hetzelfde oude verhaald, waarbij we over het algemeen positieve soundbites geserveerd krijgen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de stijging van de huizenprijzen in de grote steden in Amerika in februari iets kleiner is dan in januari. Vergeleken met een jaar eerder stegen de huizenprijzen in de 20 grootste agglomeraties met 3,0 procent in februari. In januari was dat nog 3,6 procent. Op maandbasis stegen de prijzen in februari met 0,2 procent.

De bedrijvigheid in de regio Chicago is in april minder sterk gegroeid. De index daalde van 58,7 in maart naar 52,6 in april.

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in april gestegen. De vertrouwensindex steeg van 124,2 in maart naar 129,2 deze maand.

De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in maart gestegen. Op maandbasis stegen de verkopen met 3,8 procent. De verkoopindex kwam daarmee uit op 105,8. Op jaarbasis daalde de verkoopindex met 1,2 procent.

De juni-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 0,7 procent, ofwel 0,41 dollar, hoger op 63,91 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1221. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1228 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1185 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten zeven publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, gevolgd door twee inkoopmanagersindices voor de industrie van april, de bouwuitgaven en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. Het zwaartepunt ligt bij het rentebesluit van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Alphabet kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de moedermaatschappij van Google maandag laat teleurstellende resultaten rapporteerde. Alphabet heeft in het eerste kwartaal van 2019 minder winst behaald en de omzet uit de belangrijke post advertenties kwam uit onder verwachting. Het aandeel daalde bijna 8,0 procent.

General Electric won ruim 4,0 procent, na beter dan verwachte resultaten.

McDonald's noteerde vlak, nadat de hamburgerketen het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtrof. Het concern boekte in het eerste kwartaal een identieke omzetgroei van 5,4 procent. Dit was beter dan verwacht.

Merck & Co steeg circa 2,3 procent. De farmaceut boekte beter dan verwachte resultaten en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar.

Pfizer steeg bijna 3,0 procent. Het concern presteerde het afgelopen kwartaal ook beter dan verwacht en verhoogde tevens de outlook voor het hele jaar.

Eli Lilly boekte het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst, maar de omzet stelde teleur. Het aandeel daalde circa 2,2 procent.

ConocoPhilips steeg circa 1,0 procent, na sterke resultaten.

Apple publiceert nabeurs kwartaalresultaten. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie circa 1,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 30, 2019 16:04 ET (20:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.