*

Nieuws Buitenland

Valuta: alle aandacht naar rentebesluit Fed

woensdag 1 mei 2019 10:01

Geen wijzigingen verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten kijken vandaag vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, ondanks dat er weinig verrassingen zullen zijn. Dit stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

De markt gaat er vanuit dat de centrale bank de rente ongemoeid zal laten, maar de verklaring en toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell zullen wel nauwgezet gevolgd worden voor aanwijzingen over de toekomstplannen van de centrale bank.

"Powell zal een relaxte en afwachtende houding aannemen", verwacht Boele. "Als de Fed echter niet dovish is, dan kan de dollar herstellen." Het muntpaar euro/dollar koerste woensdagochtend rond een niveau van 1,1227. Halverwege april noteerde de koers nog rond 1,1303.

De Amerikaanse president Donald Trump liet zich dinsdag nog gelden. "We hebben het potentieel om als een raket omhoog te gaan als we de [rente] tarieven verlagen, zeg met één punt, en wat kwantitatieve verruiming", twitterde Trump. Hij zei ook dat "we met onze wonderbaarlijke lage inflatie belangrijke records kunnen neerzetten en tegelijkertijd onze nationale schuld klein kunnen laten lijken".

Op macro-economisch vlak kijkt Boele van ABN AMRO uit naar Amerikaanse industriecijfers, die later vandaag geagendeerd staan, en het banenrapport van ADP.

Op de valutamarkten in Azië zag Boele vanochtend weinig beweging. Het muntpaar euro/yen koerste vanochtend op 125,12.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 01, 2019 04:01 ET (08:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.