*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

woensdag 1 mei 2019 20:59

Amerikaanse ruwe olievoorraden fors gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week fors zijn gestegen.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten stegen in de week eindigend op 26 april met 9,9 miljoen vaten tot 470,6 miljoen vaten. De benzinevoorraden staten met 0,9 miljoen vaten tot 226,7 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel met 1,3 miljoen vaten daalden tot 125,7 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam licht af, van 90,1 naar 89,2 procent.

"De WTI-futures stonden onder druk vanwege de sterke stijging van de ruwe olievoorraden en zorgen over de wereldwijde vraag", zei marktanalist Dean Popwell van Oanda.

De olieprijs sloot dinsdag hoger nadat Saoedi Arabiƫ het verzoek van de Amerikaanse president Donald Trump om de productie te verhogen om de prijs omlaag te krijgen naast zich neer leek te leggen. Daarnaast leidde een poging tot een staatsgreep in Venezuela tot onzekerheid over de olieproductie van het land.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat reeds dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 26 april zijn gestegen met 6,8 miljoen vaten. Het instituut meldde tevens dat de voorraden benzine zijn gedaald met 1,1 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden daalden met 2,1 miljoen vaten.

Global Patts meldde tevens een daling van de bezinevoorraden te voorzien van 1 miljoen vaten en 1,2 miljoen vaten voor destillaten.

De minister van energie van Saoedi Arabiƫ, Khalid al-Falih zei eerder deze week tegen het Russische persbureau RIA dat het koninkrijk geen haast heeft met het opschalen van de productie ter compensatie van het wegvallen van de aanvoer uit Iran als gevolg van de Amerikaanse sancties.

Hij zei tevens dat het land zich zal houden aan de productieverminderingsovereenkomst van de OPEC en dat deze overeenkomst, die eind juni dit jaar verstrijkt, mogelijk kan worden verlengd.

De juni-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,5 procent, ofwel 0,31 dollar, lager op 63,60 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 01, 2019 14:59 ET (18:59 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.