*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

donderdag 2 mei 2019 12:51

Markt in afwachting van bedrijfscijfers en macro-data.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee herstellen de Amerikaanse beurzen van de verliezen een dag eerder, nadat de Amerikaanse centrale bank de verwachtingen van een renteverlaging later dit jaar de kop indrukte. De Amerikaanse centrale bank handhaafde het belangrijkste rentetarief en toonde zich tevreden dat zijn afwachtende houding de Amerikaanse economie heeft gestabiliseerd, na de initiële vrees dat meer renteverhogingen de groei zouden vertragen.

Fed-voorzitter Jerome Powell sprak tijdens de daarop volgende persconferentie wel zijn zorgen uit over het feit dat de "zachte" inflatie kan wijzen op bredere economische zwakte. Hij benadrukte dat de prijsdalingen in sommige productcategorieën van voorbijgaande aard zouden kunnen blijken, waarmee hij de marktverwachting dat de Fed mogelijk later dit jaar de rente zou verlagen de kop indrukte.

"Ik denk niet dat zij [de Fed] zelf weten wat de volgende stap zal zijn of wanneer het zal zijn", zei marktanalist Jeffery Elswich van Frost Investment Advisors.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijn de wekelijkse steunaanvragen en data over de arbeidskosten en productiviteit in het eerst kwartaal. Later volgend de inkoopmanagersindex van New York van april en de fabrieksorders in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,1198. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1196 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1194 op de borden.

De olieprijs noteerde donderdag tot 1,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Qualcomm kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf woensdag nabeurs over het afgelopen kwartaal een hogere nettowinst rapporteerde op een lagere omzet. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent lager.

Fitbit noteerde voorbeurs 2,1 procent hoger. Het concern rapporteerde woensdag nabeurs beter dan verwachte resultaten.

DowDuPont publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie voorbeurs 0,6 procent hoger.

Gilead Sciences publiceert nabeurs de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel steeg voorbeurs 0,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,8 procent lager op 2.923,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 26.430,14 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 8.049,64 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 02, 2019 06:51 ET (10:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.