*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

woensdag 8 mei 2019 12:30

Markt wacht op duidelijkheid over handelsdeal VS en China.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het rood. Ook voor de Dow Jones index en de Nasdaq ligt bij opening een daling in het verschiet.

"De dreiging van hogere importtarieven voor China zijn nog steeds de bepalende factor binnen de markt en daar laten beleggers zich grotendeels door beïnvloeden", volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Donderdag en vrijdag zitten Amerika en China in Washington opnieuw aan de onderhandelingstafel. De aangekondigde importtarieven zijn vrijdag sowieso van kracht wanneer er voor die tijd geen handelsdeal is gesloten, aldus Aslam.

Het effect van de handelsoorlog werd woensdag opnieuw benadrukt met onverwacht zwakke exportcijfers uit China. De uitvoer van Chinese producten daalde met 2,7 procent in april wanneer uitgedrukt in dollars. Er was juist een stijging voorzien. De import van goederen liep juist met 4,0 procent op waar de markt rekende op een afname.

Op macro-economisch vlak is er woensdag in de VS weinig voor de markt op zich aan op te trekken. De wekelijkse olievoorraden zetten mogelijk de olieprijs, die rond lunchtijd fractioneel daalde, in beweging.

Uit het rapport van branchevereniging American Petroleum Institute, dat wordt gezien als voorbode voor de officiële voorraadcijfers, bleek dinsdagavond laat een stijging van de olievoorraden met 2,8 miljoen vaten.

De euro verhandelde rond lunchtijd vrijwel stabiel ten opzichte van de dollar op 1,1197.

Bedrijfsnieuws

Lyft kwam dinsdag nabeurs met de eerste kwartaalresultaten sinds de beursgang eind maart. In de verslagperiode verdubbelde de omzet van de taxidienst en kwam die bovendien ruimschoots boven de marktverwachting uit. Daar stond tegenover dat ook het verlies stevig opliep en dat Lyft verwacht dat die negatieve trend dit jaar doorzet. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel, dat eind maart debuteerde tegen 72,00 dollar, een half procent lager op 59,10 dollar.

Later deze week maakt maakt concurrent Uber naar verwachting zijn beursdebuut.

Woensdagmiddag opent onder meer Office Depot de boeken. Nabeurs is het de beurt aan cloud-opslagbedrijf Dropbox, dat ruim een jaar geleden naar de Amerikaanse beurs ging, en entertainmentconcern Disney.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot dinsdag 1,7 procent lager op 2.884,05 punten. De Dow Jones-index daalde 1,8 procent tot 25.965,09 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 2,0 procent tot 7.963,76 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 08, 2019 06:30 ET (10:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.