*

Nieuws Buitenland

Update2: Trump: China schond afspraken

donderdag 9 mei 2019 07:08

Vrijdag importheffingen omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De Chinezen hebben de afspraken met de VS geschonden. Dit stelde de Amerikaanse president Donald Trump woensdagavond tijdens een bijeenkomst in Florida.

De Chinese onderhandelaars "broke the deal", aldus Trump. De president zal daarom vrijdag de importheffingen voor Chinese goederen verhogen, tenzij er alsnog een akkoord wordt bereikt.

China en de VS onderhandelen donderdag en vrijdag in Washington.

"Dus ze vliegen in... de vicepremier vliegt morgen in -een goede vent - maar ze maakten de deal stuk. Dat kunnen ze niet doen, dus ze zullen betalen", aldus Trump woensdag.

Geformaliseerd

De Amerikaanse overheidsinstantie die onderhandelt over handelsverdragen heeft woensdag officieel aangekondigd dat de importheffingen op naar schatting 200 miljard dollar aan Chinese goederen met ingang van vrijdag worden verhoogd van 10 naar 25 procent.

Terugslaan

De Chinese overheid liet al weten dat een escalatie van het conflict in niemands belang is en dat het de laatste ontwikkelingen "diep betreurt", aldus de South China Morning Post.

Als Amerika de heffingen verhoogt, dan heeft Beijing "geen ander keuze dan tegenmaatregelen te treffen", tekende de krant verder op.

In Azië noteren de aandelenmarkten donderdag meer dan een procent in het rood. De Europese beurzen openen vermoedelijk ook lager.

Update2: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 09, 2019 01:08 ET (05:08 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.