*

Nieuws Buitenland

ThyssenKrupp rekent op jaarverlies

dinsdag 14 mei 2019 07:32

ESSEN (AFN) - ThyssenKrupp verwacht het lopende boekjaar af te zullen sluiten met een verlies. Het Duitse staal en industrieconcern, dat een fusie van zijn staalactiviteiten met de Europese staaltak van Tata Steel onlangs zag mislukken, zegt onder meer kosten te moeten maken voor de aanstaande beursgang van zijn liftendivisie.

Verder denkt ThyssenKrupp geld kwijt te zijn aan reorganisatielasten, nu het bedrijf door het klappen van de fusie noodgedwongen moet overstappen op een plan B. Ook loopt er nog een kartelprocedure bij de Duitse autoriteiten, waar een voorziening voor werd genomen. Het bedrijf deed zijn prognose uit de doeken bij de presentatie van de halfjaarcijfers van zijn gebroken boekjaar.

In de meetperiode zag ThyssenKrupp de omzet met 2 procent stijgen tot 20,4 miljard euro. Vooral de liftendivisie deed goede zaken in Europa en de Verenigde Staten. Bij de staaltak en de divisie Materials Services was sprake van een omzetdaling. Onder de streep resteerde een bedrag van 59 miljoen euro, tegen 343 miljoen euro een jaar eerder.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)